Konya'da velilerden ulaşım ve yemek ücreti isyanı!

Konya'da velilerden ulaşım ve yemek ücreti isyanı!

Korona virüs süreciyle devlet okullarında olduğu gibi özel okullarda da eğitime yaklaşık 3 ay süreyle ara verildi. Özel okulların bazıları bu süreç içinde yılbaşında peşin olarak verilen yemek ve ulaşım ücretini velilere hala iade etmedi.

Bazı özel okullar ise bu konudaki hassasiyetini ortaya koyarak, velilere öğrencilerinin 3 ay boyunca almadığı eğitim ve yararlanamadığı yemek ve ulaşım ücretini iade etti. Bazı özel okullar, velilerin tüm taleplerine rağmen ücret iadesine sıcak bakmadı. Okullar, yıl başında imzalanan eğitim, yemek ve ulaşım sözleşmesini gerekçe göstererek, velilere ücretlerini iade edemeyeceğini belirtti. Veliler, ücreti iade etmeyen okulların yöneticilerin sessizliğine de tepki gösterdi. Veliler, belirsizliğin bir an evvel ortadan kaldırılması istiyor.

VELİLER YEMEK VE ULAŞIM ÜCRETİNİ İSTİYOR

Veliler, “Eğitim sezonu başında bize çok ılımlı yaklaşan yöneticiler, iş ücret iadesine gelince sessiz kalmayı tercih ediyor. Kim o dönem bilebilirdi ki böyle bir salgından dolayı eğitime ara verilecek? Eğitime ara verildi biz o sürecin bile parasını peşinen vermiş olduk. Eğitim verilmiyorsa, öğrencilerimiz okula gitmiyorsa hem eğitim ücreti hem de ulaşım ve yemek ücreti yıllık ücretten düşürülmeli. Özel okulların bir kısmı bu düşünceye sıcak bakmıyor. Okulların kapalı olduğu süreçte online eğitim verildi. Öğrencilerin 3 ayı da bizim verdiğimiz ücretler de kısacası çöpe gitti. Çocuklarımızı güvenerek gönderdiğimiz okullardan bu süreç içinde yeterli desteği görmedik” dedi.

4 İLE 6 AY ARASINDA SONUÇLANIYOR

Alınan bilgilere göre velilerin hukuki olarak eğitim dışındaki yemek ve ulaşım ücretlerini alma haklarının olduğu öğrenildi. Velilerin hakem heyetine başvurması durumunda Mart ayının yarı ulaşım ve yemek ücretini, Nisan ve Haziran ayının tamamını ve Haziran ayının da bir kısmını alabileceği gelen bilgiler arasında yer aldı. Hakem heyetine başvurunun kısa bir işlem olduğu bilinirken, heyet kararının da 4 ile 6 ay arasında sonuca kavuşturulacağı öğrenildi.

adsiz.jpgEğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit

VELİLER HUKUKİ OLARAK HAKKINI ARASIN

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise şunları kaydetti: “Konya'daki çoğu özel okulun yemek ve ulaşım ücretini iade ettiğini duydum. Eğer vermeyenler de varsa tüm veliler hakkını hukuki olarak aramalıdır. Sonuç itibariyle Türkiye bir hukuk devleti. Bir de olaylara tek taraflı bakmamalı. Özel okullar da bu süreçte zorlandı. Devlet, bu süreçte özel okullara yeterince destek vermedi. Çoğu özel okulda öğretmen çıkarıldı. Öğretmenlerimiz işsiz kaldı. Devletin ortak bir akıl ortaya koyması gerekir. Bu süreçte ne velilerimizin ne de okullarımızın daha fazla zarar görmesini istemeyiz.”

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.