Konya'da vatandaş koronavirüs testi için sıra alamıyor!

Konya'da vatandaş koronavirüs testi için sıra alamıyor!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Algı yönetimi ile süreç yönetilmeye çalışılıyor ama Konyalı neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, vatandaş her şeyin farkında” dedi

Vaka sayısının sürekli arttığı Konya’da vatandaşı sadece uyarmakla yetişen yetkililer, vaka artış hızının önüne geçemiyor. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya’da sürecin ciddiyetsizlikle yürütüldüğünü söylüyor. Hastanelerde ciddi yoğunlukların yaşandığını aktaran Saydam, sağlık çalışanlarının ise çok yorulduğunu kaydediyor. Hükümetin ve belediyelerin ekonomik olarak çıkmazda olduğu için gerekli adımları vaka artışına rağmen atamadığını ifade eden Başkan Saydam, “Hükümetin ve belediyelerin vatandaşa destek olacak gücü yok” dedi.

TEST İÇİN VATANDAŞ SIRA ALAMIYOR

Şehrin huzurunu bir Valinin, Emniyet Müdürünün sağlayacağı kadar yerel yönetimlerin de sağlaması gerektiğine vurgu yapan Saydam, Konya’da yerel yönetimlerin bütün sorumlulukları mecburiyetten vatandaşın üzerine yıktığını dile getirdi. “Bugün her şey vatandaştan bekleniyor” diyen Saydam, “Pandemi sürecinde de her şey vatandaştan beklenmedi mi? Bakın denetim noktasında Konya’da ciddi sıkıntılar var. En basiti özel hastaneler bugün Covid-19 belirtileriyle hastaneye giden bir vatandaşa çok ciddi rakamların yazılı olduğu ağır bir fatura çıkarıyor. Kamu hastaneleri ciddi anlamda perişan. Parası olmayan için hayat gerçekten zor. Parası olan özel hastanede tetkiklerini yaptırır, tedavisini yaptırır. Kimseyi kötülemek gibi bir niyetimiz yok ama kamu hastanelerinde de durum gerçekten çok sıkıntılı. İnsanlar, kamu hastanelerinde test için sıra alamıyorlar. Hastanelerde ciddi bir yoğunluk var” şeklinde konuştu.

3-2.jpg

OYLARI DÜŞMESİN DİYE GERÇEKLER GİZLENİYOR

Bürokratlar ile özellikle AK Partili siyasiler arasında birtakım irtibasızlıkların olduğunun altını çizen Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bürokratlar, vatandaşın durumunu ve yaşananları siyasilere göre daha iyi bilir. Kendi sorumlulukları gereği vaka sayılarını ve yaşananları düzgün tutmaya çalışıyorlar. Konya’da oy oranlarına zarar gelmemesi adına iş manipüle ediliyor. Ama bilsinler ki gerçekler öyle değil. Konya İl Sağlık Müdürünün ‘Artış böyle devam ederse Konya’ya bir Şehir Hastanesi daha yetmez’ ifadesi doğru. Parti yönetimi bu işi başka şekilde düzeltmeye çalıştı. Herkes kendi yaşadığını bilir, vatandaşlar her şeyin farkında. Algı yönetimi ile iktidar günü kurtarmaya çalışıyor.”

KONYA’DA BÜYÜK BİR BAŞIBOŞLUK VAR!

Normal şartlarda hükümetin ve belediyelerin böylesi sıkıntılı günlerde vatandaşa çok daha fazla destek olması gerektiği gerçeğini ifade eden Saydam, şunları kaydetti: “Aşırı israf vardı. Bu israftar dolayı şimdi hükümet de belediyeler de vatandaşa destek olamıyor. Mesela bizim kimsenin rızkında gözümüz yok ama Konya’da düğünlerin yasaklanması gerekir. Bu iş sadece nikahla yürütülebilir. Ekonomik çarklar dönsün diye düğün salonları açık tutuluyor. Tamam düğün salonlarında çalışan kardeşlerimiz var. Faaliyet kısıtlamasında belki mağdur olacaklar ama işte o süreçte de iktidarın ve belediyelerin devreye girip, bu kardeşlerimize destek olması gerekir. Para olmadığı için bu desteği veremiyorlar. Turizm sektöründe bir beklentileri var, o yüzden turizm faaliyetlerine de kısıtlama getiremiyorlar. Camilerde insanlar bir buçuk metre boşluk bırakarak namaz kılıyor. Orada bulaş riskini göz önüne alan hükümet, kafelerde, tatil beldelerinde önlem alamıyor. Burada bir çelişki ve samimiyetsizlik var. Ee Konya’da tüm uyarılara rağmen asker uğurlama törenleri ile ilgili önlemler alınamıyor. Kimse kusura bakmasın ama Konya’da bir başı boşluk var. Her gün çıkıp da mesafe, maske, hijyen uyarısı yapmakla bu işlere çözüm üretilemez. Sağlık personeli ciddi manada yorulmuş. Hastanelerde tartışmalar yaşanıyor. Bu gidişat doğru bir gidişat değil. ‘Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir’ anlayışı var Konya’da. Biz, kimsenin saçının teline zarar gelmemesi için mücadele etmeliyiz. Bu işler güzel şehrimizde ciddiyetsizlikle yürütülüyor. Konunun yetkililerinin açıklamalarında da bir tutarsızlık var. Vatandaş, işin ciddiyetsizlikle yürütüldüğü konusunda hem fikir. Çünkü biliyorlar, söylenilenler ile sahadaki gerçeklerin uyuşmadığını. ”

KONYALI BUNLARI YAŞAMAYI HAK ETMİYOR

15-20 yıl önce Konya’nın bugünkü sıkıntılar ile anılmadığını da hatırlatan Saydam, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Bizim belediye başkanlığımız döneminde huzur şehri olduğuna dair Konya adına alınmış olunan ödüller vardı.Gelinen süreçte bazı yanlış uygulamalar ve kararlarla Konya’da da ahlaki birtakım sıkıntılar ortaya çıktı. Bu şehirde kadına şiddet arttı. Yaralamalı ve ölümlü olaylar yaşanıyor. Cinayetlerle Konya’nın adı Türkiye’ye duyuruluyor. Biz, Konya’nın bu olumsuzluklarla anılmasına razı değiliz. İnsanlar, bugün ciddi şekilde ekonomik problem yaşıyor. Geçim derdine düşen insanlar, yanlış yollara sürüklenebiliyor. Biz, kendi belediye başkanlığımız döneminde insanlara huzurlu bir Konya sunmuştuk. Vatandaşımızın üzerinde yük olabilecek bütün faktörleri ortadan kaldırmıştık. Konyalı en ucuza su kullanıyordu. En ucuz ulaşım tarifesi o dönem Konya’da uygulanıyordu. İnsanlarımız ucuza ekmek tüketsin diye attığımız adımlar oldu. Arsa maliyeti fiyatlara yansıtılmadan vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik sıkıntının ve geçim kaygısının olmayışı vatandaşımızın huzurlu yaşamasına olanak sağlıyordu. Bugün için bunları söylemek pek mümkün değil. İnsanlarımız yanlış yollara savrulmuş durumda. Şehrimiz, olumsuz haberlerle anılıyor. Üzülüyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

3-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum