Konya'da uzun muayene kuyruğu!

Konya'da uzun muayene kuyruğu!
Konya’da devlet hastaneleri ve tıp fakültelerinde aşırı yoğunluk yaşanıyor. Özellikle bazı bölümlerde yoğunluk çok daha fazla oluyor. Önceki gün Numune Hastanesi Göz polikliniği önündeki hasta kuyruğu dikkatlerden kaçmadı

Konya’da hastanelerde randevu krizi yaşanmaya devam ediyor. Birçok hasta ve yakını aşırı yoğunluktan dolayı istediği vakitte randevu bulamıyor. Özellikle bazı bölümlerde, MR ve ultrason çekimlerinde çok ileri tarihe randevu veriliyor. Konya’da göz polikliniklerine talep çok fazla. Numune Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniğinde vatandaşların mağdur olmaması adına pazartesi günleri randevu saatleri son olarak 18:00’a çekildi. Elektronik ortamdan hastane randevusu alan veya göz muayenesi için hastaneye gelen vatandaşlar göz polikliniklerinde yoğunluk oluşturdu. Konya Numune Hastanesindeki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Muayene olmak isteyen vatandaşlar mesai saatlerinin bitiminde bile doktor sırasından ayrılmadı. Çıkış saatlerinin 18:00’a çekilmesiyle yoğunluğun daha da arttığı gözlemlendi.

whatsapp-image-2025-04-17-at-103117-1.webp

PANDEMİ GÖZLERİ DE ETKİLEDİ

Son yıllarda artan ekran kullanımıyla vatandaşlar göz sorunları yaşıyor. Özellikle de pandemide etkili olmaya başlayan dijital çalışma sistemi büyük bir kolaylık gibi görünse de vücut fonksiyonlarını riske atabiliyor. Uzun süre bilgisayar, televizyon ve telefon ekranlarına maruz kalan vatandaşlar göz sağlığını riske atıyor. Bu kapsamda polikliniklerin yolunu tutan kişilerin sıkıntıları aynı.

whatsapp-image-2025-04-17-at-103117.webp

20 DAKİKADA DİNLENME ŞART!

Doktorlar ise göz sağlığının korunması için her 20 dakikada 20 saniye gözlerin dinlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Teknoloji çağında ekrandan tamamen uzaklaşmanın imkansız olduğuna vurgu yapan uzmanlar, ekran parlaklığının uygun seviyeye getirilmesi, ortam aydınlatmasının dengeli olması ve düzenli göz muayenesin de alınabilecek önlemler arasında olduğuna dikkat çekti. Konyalılar MR ve ultrason sırası, dahiliye, hematoloji randevusu almakta da çok zorlanıyor.

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum