Konya'da ulaşıma fahiş zam

Konya'da ulaşıma fahiş zam

Büyükşehir Belediyesi önceki gün Elkart’a sürpriz bir zam yaptı. Öğrenci biletleri ve sivil biletler yaklaşık yüzde 30 zamlandı

Büyükşehir Belediyesi önceki gün Elkart’a sürpriz bir zam yaptı. Son yılların en yüksek zammı olarak gösterilen yeni elkart ücretleri vatandaşı çileden çıkarttı. Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında kullanılan Elkart’ta sessiz sedasız yaklaşık yüzde 30 zam yaptı. Elkart dolum noktalarına giden vatandaşlar yapılan zam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Birçok vatandaş yapılan zamma tepki gösterdi.  Okulların açılmasına 2 hafta yapılan bu zam en çok öğrencilerin moralini bozdu.

Öğrencilerden artık bir seferde 90 kuruş değil, 1.15 kuruş kesilecek. Yani bir öğrenci artık yüzde 28 daha pahalı ücret ödeyecek.

50 liraya abonman yaptıran öğrenci eklenen yüzde 30 zam ile artık 65 liraya abonman yaptırabilecek. Sivillerin ücreti ise 1.30 kuruştan, 1.65 kuruşa yükseldi. İndirimden yararlanmayan bir vatandaş artık 100 liraya abonman yaptıracak. Zam gelmeden önce ise 75 liraya abonman yaptırılıyordu. Sivil abonmanların zam oranı ise yüzde 33.

25 liralık zam vatandaşın belini bükeceği şeklinde yorum yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan zam karşısında açıklama yapması bekleniyor.


MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum