Konya'da ucuz süt satışı başlayacak! 16 lira detayı sevindirdi

Konya'da ucuz süt satışı başlayacak! 16 lira detayı sevindirdi

Konya'da ucuza süt satışını başlatacaklarını dile getiren isim konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Üreticiden 16 liraya süt alacaklarını, tesis kurup, alınan sütü işleyeceklerini, ucuz ve sağlıklı sütü ekmek büfelerinde satışa sunacaklarını ifade eden İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Süleyman Özdemir, “Karatay'da süt içmeyen çocuk kalmayacak” dedi.

4-1-1.jpg

İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Süleyman Özdemir, saha çalışmalarını sürdürüyor. Özdemir, projelerini ise bir bir kamuoyuna duyuruyor. Merhaba Gazetesi'ne 'Süt projesi' ile ilgili bilgiler veren Özdemir, seçimi kazanması durumunda ilk icraatlerinin süt üreticisine destek vermek olacağını aktardı.

SÜT ÜRETİCİSİNİN BU ŞARTLARDA ÜRETİM YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL

Yakın zamana kadar süt yeminin 400-450 TL'iken, üreticinin sütün litresini 12,5 TL’ye süt toplayıcılarına sattığını belirten Özdemir, “Yeni gelen zam ile üreticinin sütünün litre fiyatı 13,5 TL’ ye çıkartıldı. Yani litre bazında süte 1 TL zam yapılmasına mukabil, süt yemlerine torba bazında 100 TL ile 200 TL zam geldi” dedi. Başkan Adayı Özdemir, “Süt yemi, son zamlardan sonra 550- 600-TL’ye yükseldi. Süt üreticisinin litre bazında 1 TL ile bu üretimi yapabilme, sürdürebilme imkânı tamamen ortadan kalktı. Hayvancılık verileri incelendiğinde, süt üreticilerinin zarar etmesi sebebiyle hayvanlarını kesime gönderdiği apaçık ortada” şeklinde konuştu.

4-2-1.jpg

BİZ BELEDİYE OLARAK 16 LİRAYA ÜRETİCİDEN SÜT ALACAĞIZ

“Karatay'da bilindiği üzere çok sayıda vatandaşımız hayvancılık yapıyor ve bu kötü politikalardan ötürü birçoğu mağdur” diyen İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Süleyman Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, üreticiye hakkını tam vermek ve üreticilerimizi korumak adına, bugünün fiyatı ile sütün litresini 16 TL'ye belediye olarak alacağız. Sütü belediye teşebbüsü ile toplayacağız ve bu fiyat ile üreticimize daha yaşanabilir ve gerçek oranda bir gelir sağlayarak, üretim yapabilme imkânı sunacağız. Böylelikle özel sektöre de bu konuda öncülük etmiş olacağız. Özel sektör, belki de belediyenin verdiği fiyattan daha yüksek bir fiyatla üreticiden süt alacak. Biz, süt üreticisine dolaylı bir katkı daha sunmuş olacağız.”

4-4-suleyman-ozdemir.jpg

TESİS KURACAĞIZ, EKMEK BÜFELERİNDE SÜT SATACAĞIZ

Belediye öncülüğünde kurulacak teşebbüs ile toplanan sütü nasıl değerlendireceklerini de söyleyen Özdemir, ayrıca şunları kaydetti: “Belediyemizin teşebbüsü ile topladığımız sütü sağlıklı bir şekilde kutulamak için bir tesis kuracağız. Kutu sütün üzerine maliyet ve çok düşük bir kâr payı eklemek suretiyle sütü tüketici olan halkımıza ekmek büfelerinden ve piyasadan çok daha düşüğe satacağız. Örneğin tam yağlı 1 litre süt fiyatı piyasada 35 TL. Biz ise sütü 25 TL gibi bir fiyata vereceğiz. Hem süt üreticisini destekleyeceğiz hem de vatandaşımıza ucuza sağlıklı süt tüketme imkânı sağlayacağız. İki tarafı da sevindireceğiz.”

İLÇE ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ SÜT TEMİN EDECEĞİZ

İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Süleyman Özdemir, ilçenin çocuklarının da sevindirileceğini ifade etti. Özdemir, “Bir kısım sütü, ilköğretimdeki çocuklarımıza ara öğün olarak ayrıca ücretsiz vereceğiz” diye konuştu. Çocukların temel gıda ihtiyacını da böyleyikle karşılamış olacaklarını dile getiren Özdemir, bu projenin belediyeye bir maliyetinin olmayacağının, ilçe halkının ve üreticinin memnun edileceğinin altını çizdi. Özdemir, Karatay'da süt içmeyen çocuğun kalmayacağını da belirtti.

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum