Konya'da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı

Konya'da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı

TGK 24. Başkanlar Toplantısı, Konya'da gerçekleştiriliyor. Toplantıda basının sorunları ele alındı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 24. Başkanlar Toplantısı, Konya'da gerçekleştirildi. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda basının sorunları ele alındı. Toplantının sonuçlarının yarın kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Konya Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde bir otelde yapılan toplantıda, 9 gazeteciler federasyonu ve 86 gazeteciler cemiyetinin başkanları ile temsilcileri, medyanın sorunları ve çözüm önerileri konusunda çalışma yürüttü.

Vali Vahdettin Özkan, yaptığı konuşmada, basının tüm sektörlerle ilgilenen önemli bir alan olduğunu söyledi.

Özellikle Anadolu basınının çok daha günlük hayatın içinde yer aldığını vurgulayan Özkan, "Anadolu basınının, yerelde insanların bilgi edinme haklarının öncüsü olma dışında yerel kalkınmada da önemli misyonu bulunuyor." dedi.

Özkan, toplantının kamu yararı gözetilerek önemli fikir alışverişleriyle süreceğine inandığını dile 

 

Düzenlenen programda konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimizin sorunları ve dayanışma için bir aradayız. Mesleğimizin birçok sorunu var. Meslek yasasına ihtiyacımız var. Herkes gazeteci kimliği kazanabiliyor. Bunun düzene girmesi için çalışıyoruz. İnternet yasası sorunumuz var. Meclise gelecek deniyor ama hala gelmedi. Bu yasanın nasıl Meclise geleceğini bilmiyoruz. Özgürlükçü bir yasa olmasını diliyoruz. Basın kartı komisyonu aylardır toplanmıyor. Bu süreçte basın kartı alamayan basın mensupları yıpranma payında mağduriyet yaşıyor. Sonuç bildirgemizi yarın kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum