Konya'da trafik kültürü yok: Sürücülerin tahammül ve saygı problemi var

Konya'da trafik kültürü yok: Sürücülerin tahammül ve saygı problemi var

Konya’da kasım ayında birçok kaza meydana geldi. Bu kazalarda 20 kişi hayatını kaybetti, 50'ye yakın vatandaş yaralandı. Trafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar, “Konya'da trafik kültürü yok. Sürücülerin tahammül ve saygı problemi var” dedi

Konya'da kasım ayı, kaza ayı oldu. Son 1 ayda 20'ye yakın ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 20 kişi hayatını kaybederken, 50'ye yakın vatandaş da yaralandı. Birçok sürücü, trafikte sabırlı davranamıyor. Tahammül seviyesi düşen, aceleci davranan, bununla birlikte trafik kurallarını ihlal eden sürücüler, trafik kazasına davetiye çıkarıyor. Konya'da trafik kültürünün yeterince gelişmemiş olması, kaza sayısında Konya'yı diğer illere göre ön plana atıyor.

ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPMIŞLARDI: 1 GENÇ ÖLDÜ

2 Kasım'da bir genç daha kazada hayatını kaybetti. Yunak’ta meydana gelen trafik kazasında, otomobilin elektrik direğine çarpması sonucu yaralanan gençlerden biri daha tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaza sonrası Konya'da tedavi altına alınan Eren Harputluoğlu, tedavi gördüğü Hastanede hayatını kaybetti.

4-2.jpg

KONYA'DA KATLİAM GİBİ KAZA: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Konya'da yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara otomobilin çarptığı trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetti. Kaza 11 Kasım akşamı, İstanbul Yolu Caddesi Sancak Tramvay Durağı önünde meydana geldi. 5 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasının ardından gözaltına alınan sürücü Sefa S., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

SEYDİŞEHİR'DE MOTOR KAZASI: 21 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

19 Kasım'da Konya'da bir de motor kazası yaşandı. Seydişehir'de ağaca çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. Buğra Sayın (21) idaresindeki 06 CCH 848 plakalı yarış motosikleti, Alaylar 1 Mahallesi Atatürk Caddesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetinin kaybetmesi sonucu refüjdeki ağaca çarptı. 21 yaşındaki genç hayatını kaybetti.

4-1.jpg

AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ KAZA KURBANI!

22 Kasım'da Konya'da meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. E.Ç. yönetimindeki 42 AY 176 plakalı otomobil, Akören'den Yalıhüyük istikametine seyrederken ilçe çıkışında N.Ç. idaresindeki 42 ANR 559 plakalı kamyonla çarpıştı. Sağlık ekipleri, otomobilde bulunan Hasan, eşi Nur, çocukları Gülbahar ve Fatma Işıkgün'ün yaşamını yitirdiğini belirledi.

REFÜJE GİRDİLER: 1 ÖLÜ

23 Kasım'da bir kaza da Aksaray-Konya yolunda meydana geldi. Murat Altıparmak (51) idaresindeki 35 ERE 58 plakalı otomobil, Aksaray-Konya kara yolu yeni cezaevi yakınlarında refüje çarptı. Kazada, sürücü ile otomobildeki annesi Hatice Altıparmak (83) ağır yaralandı.
Yaralılardan Hatice Altıparmak, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

TARLAYA DEVRİLDİLER: 1 KİŞİ ÖLDÜ

25 Kasım'da Beyşehir'de de kaza oldu. Tarlaya devrilen otomobil ve traktördeki 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Beyşehir'de Aziz Ö'nün (31) kullandığı 42 ZE 321 plakalı otomobil, Beyşehir-Antalya kara yolunun 4. kilometresinde tarlaya devrildi. Kazada, otomobildeki Hatice Ö. olay yerinde hayatını kaybetti.

YİNE REFÜJ KAZASI: 3 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

26 Kasım'da bir kaza da Karatay'da meydana geldi. Refüjdeki ağaca çarpan minibüsteki 3 çocuk hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Fevzi Çakmak Mahallesi Adana Çevre Yolu Caddesi Mobilyacılar mevkisinde, sürücüsü henüz belli olmayan 49 AAC 437 plakalı hafif ticari araç, kontrolden çıkarak refüjdeki ağaca çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

ILGIN'DA OTOMOBİL İLE KAMYON ÇARPIŞTI: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ilgın'da 28 Kasım'da otomobil ile kamyonun çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Kamil A. idaresindeki 42 APE 388 plakalı kamyon, İstanbul Caddesi'nde sürücüsü henüz belirlenemeyen 42 RN 386 plakalı otomobille çarpıştı. İtfaiye ekiplerince araçtan çıkarılan iki kişinin cenazesi ise morga gönderildi.

AKŞEHİR'DE KAMYON UÇURUMA DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ

Son olarak Konya'da önceki gün bir kaza daha yaşandı. Akşehir'de tıbbi malzeme yüklü kamyon uçuruma devrilmesi sonucu, kamyon sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti.
Murat Sönmez (55) idaresindeki 06 CSB 115 plakalı tıbbi malzeme yüklü kamyon, virajı alamayarak uçuruma devrildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücü Murat Sönmez'in (55) hayatını kaybettiğini belirledi.

4-3-mehmet-ucar.jpgTrafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar

KONYA'DA KAVŞAK SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

Trafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar, Konya'da bir trafik kültürünün olmadığına dikkat çekti. Şehirde kavşak meselesinin halledilemediğini, en çok kazaların da bu noktalarda yaşandığını aktaran Uçar, “Sadece ehliyet eğitimiyle trafik kültürü oluşturulamaz. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza trafik eğitimini vermeliyiz. Bilgi, ehliyet alınırken değil, eğitim sistemi içinde çocuklarımıza kazandırılır. Trafik kültürü konusunda kamu spotları verilmeli. İlgili kurum ve kuruluşların geniş kapsamlı çalışmalar yürütmesi gerekir. Tahammül ve saygıyı artıracak etkinliklerin yapılması şart. Bu konuda gazetecilere de büyük görevler düşüyor. Bilgilendirici haberlerin yaygınlaştırılması gerekiyor. Konya'da sürücüler, çok aceleci davranıyor” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum