Konya'da trafik kazalarında gözle görülür düşüş

Konya'da trafik kazalarında gözle görülür düşüş

Geçmiş yıllardaki Ramazanlarda neredeyse her gün bir ölümlü ve ağır yaralanmalı kazanın yaşandığı Konya'da, 27 gün içinde toplamda 8 kaza oldu

Şehrin en önemli sorunları arasında yer alan ve her yıl özellikle Ramazan ayında büyük bir kargaşaya sebebiyet veren Konya trafiği, bu Ramazanda son yılların en sakin seyrini yaşadı.

Koronavirüs salgını endişesi ile evde kalmayı tercih eden, sokağa çıkma yasakları kapsamında da dışarıya çıkamayan sürücüler, trafiğin az da olsa rahat bir nefes almasına olanak sağladı. Trafikteki araç sayısının az olmasına bağlı olarak, ölümlü, yaralanmalı ve ağır maddi hasarlı kazalarda da gözle görülür oranda bir düşüş yaşandı. Özellikle iftar saati öncesinde gerginleşen sürücülerin sözlü ve fiziksel saldırıları da trafikteki sakinliğe bağlı olarak bu yıl Ramazan ayında son buldu.

KONYA'DA HER GÜN BİRDEN FAZLA KAZA OLUYORDU

İnsanların uzun süre aç ve susuz kaldığı mübarek Ramazan ayında bundan önceki yıllarda Konya'da neredeyse her gün ölümlü ve yaralanmalı bir kaza yaşanıyordu. Şehirde Ramazan ayında trafikte yaşanan olaylarda ise gözle görülür bir artış oluyordu. Kazalar ve trafikteki kavgalar özellikle en fazla iftar saatine yakın zamanlarda meydana geliyordu. İş çıkışı sırasındaki trafikteki yoğunluk, açlıktan ve yorgunluktan sinirleri gerilen sürücülerin, terör estirmesine ortam hazırlıyordu. Bazı sürücüler, kural tanımamazlık yaparak, kendi ve insanların canını tehlikeye atıyordu. Aceleci davranan bu sürücüler; kazalara davetiye çıkarırken, trafikteki en küçük olay bile Ramazan'da büyük olaylara dönüşebiliyordu. 2020 yılı Ramazan ayının koronavirüs salgınının yaşandığı döneme denk gelmesi, vatandaşın büyük kısmının evde olması, ihtiyacı olmayan vatandaşın trafiğe çıkmaması gibi birçok neden, bu yıl bu tarz görüntülerin yaşanmamasına imkân verdi.

KAZALARIN BÜYÜK KISMI EREĞLİ'DE YAŞANDI

Konya'da Ramazan ayı boyunca kayda geçen ve haberlere yansıyan toplam 8 kaza oldu. Ramazan ayının başladığı ilk gün olan 24 Nisan 2020 Pazar günü tarihinden, 5 Mayıs'a kadar hiçbir kazanın olmadığı gözlemlendi. Ramazan ayının ilk kazası 5 Mayıs'ta Ereğli'de meydana geldi. Ereğli'de kontrolden çıkan bir otomobil ağaca çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı. 9 Mayıs'ta Beyşehir'de de bir kaza yaşandı. Otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. 10 Mayıs günü bir kaza da yine Ereğli'de yaşandı. İlçede saman balyası yüklü bir TIR devrildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. 11 Mayıs günü Ereğli'de yine kaza oldu. Kazada otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı. Kazada 1 kişi yaralandı. 15 Mayıs'ta bir kaza da Kulu'da oldu. İlçede bir motosiklet devrildi, sürücü kazada yaralandı. 16 Mayıs günü Ereğli'de bir ağır bir kaza meydana geldi. İlçede hafif ticari araç ile bir cip çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. 16 Mayıs günü Ereğli'de ikinci bir kaza daha oldu. İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.

BU RAMAZANDA BİLANÇO AĞIR OLMADI

Tüm bu veriler eşliğinde Ramazan ayında Konya şehir merkezinde kayda geçen bir kaza olmadı. 24 Nisan ile 16 Mayıs arasındaki süreçte Konya'da toplamda 8 kaza meydana geldi. Bu kazaların 4'ü Ereğli'de yaşandı. Kazalarda 1 kişi öldü toplamda da 17 kişi yaralandı. Bu Ramazan ayının bilançosu ağır olmadı. Yine trafikteki sakinlikten ve insanların evinde olmasından dolayı Ramazan ayında trafik kavgası yaşanmadı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.