Konya'da törenlere 16 gün kaldı! Heyecan yok

Konya'da törenlere 16 gün kaldı! Heyecan yok

Şeb-i Arus törenlerinin başlamasına 16 gün kaldı. Şehir, uzun süre sonra törenler için ilk kez bu kadar sönük bir dönem geçiriyor. Esnaflar, 7-17 tarihleri arasına özel bir hazırlık yapmazken, otellerde de rezervasyonlar düşük kaldı

Konya’da düzenlenecek Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nde yine birçok etkinlik düzenlenecek. Törenler için bilet satışları devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık 2023 tarihlerinde Konya’da düzenlenecek. Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenecek sema programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlik yer alacak. Törenlerin başlamasına kısa bir süre kala şehirdeki sessizlik, dikkatlerden kaçmıyor. Bu yıl, törenlerin geçmiş yıllara oranla daha sönük geçmesi bekleniyor.

14-3.jpg

REZERVASYON ORANINDA GEÇEN YILA ORANLA DÜŞÜŞ!

Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelmek isteyen yerli ve yabancı turistler, otel rezervasyonu yaptırmaya başladı. 2022 yılının bu vakitlerinde Konya'da birçok otelde rezervasyonlar dolmuş, otellerdeki rezervasyon oranı yüzde 100'e ulaşmıştı. Geçen yılın aynı dönemine göre Konya'da törenler için yapılan rezervasyon sayısı azaldı. Konya'da birçok otelde boşlukların olduğu öğrenildi. Konya'da sadece 9-10-11 ve 12 Aralık tarihleri arasında bir yoğunluğun olduğu, diğer günler boşlukların olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

ESNAF ARTIK ÖZEL HAZIRLIK YAPMIYOR!

Konya'da hediyelik eşya satıcıları başta olmak üzere, birçok lokantacı esnafı da 7-17 Aralık tarihleri arasında 10 gün düzenlenecek olan etkinlikler için özel hazırlık yapardı. Esnafın tadı kaçtı. 10 günlük süreci büyük bir nimet olarak gören ve törenlere çok özel hazırlık yapan esnafın her geçen yıl umudu kırıldı ve Şeb-i Arus'a özel hazırlık yapmadı. Esnaf, en sessiz dönemin 2023 yılı olduğunu söyledi. Turistlerin Konya'yı çekim merkezi olarak görmediğini, günübirlik gelip, şehirden ayrıldıklarını söyleyen esnaf, “Turisti Konya'ya çekemedik. Günübirlik değil de birkaç gün bu şehirde kalmaları için alternatifler oluşturamadık. Günü yaşıyoruz sadece” dedi.

ALTERNATİF TÖRENLER KONYA'NIN TURİST SAYISINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

7-17 tarihleri arasında sadece Konya'da değil, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde artık etkinlikler yapılıyor. Konya'daki etkinliklere alternatif etkinliklerin yapılması, Konya'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında azalmaya sebebiyet verirken, bazı gösteriler amacının dışına da çıkarılabiliyor. Şeb-i Arus törenlerinin Konya'ya has olduğunun defalarca dile getirilmesine rağmen farklı şehirlerde de sema gösterilerinin ve etkinliklerin yapılması tepkilere neden oluyor. Alternatif programların birçoğunda üslupsuz görüntüler ortaya çıkıyor.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum