Konya'da TOKİ dairesine 72 bin lira peşin kira istediler!

Konya'da TOKİ dairesine 72 bin lira peşin kira istediler!

Konya'da yaşanan son kiralık daire olayı pes dedirtti. Kiralar başını almış giderken bir ev sahibinin dairesine 72 bin lira peşin kira istemesine tepki yağdı.

Konya ve ülke genelinde kiralık konut krizi devam ediyor. Vatandaşlar kiralık daire bulabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Bu süreçte ev bulamayıp mağdur olan binlerce insan var. Bazı kiracılar da ev sahipleriyle sorunlar yaşıyor.

ardicli-kiralik.jpg

Yükselen kiraları gerekçe gösteren ev sahipleri eski fiyattan oturan kiracılarına fahiş zamlar yapmaya çalışıyor. Kiralık konut fiyatlarının tansiyonunu Konya'da yeni teslim edilen TOKİ konutları düşürdü.

kira-konya-ardiccli.jpg

Konya Ardıçlı TOKİ konutlarında yüzlerce daire hak sahiplerine teslim edildi. Bazı hak sahipleri dairelerine oturdu bazıları ise kiraya verdi. Dairesini kiraya veren hak sahiplerinin istediği fiyatlar arasında ise uçurum oluştu. Ardıçlı'da kiralık daire fiyatları 3.000-8.500 TL aralığında değişiklik gösteriyor.

konya-tokikiralik.jpg

Son olarak TOKİ sistemiyle ev sahibi olup dairesini kiraya veren bir şahıs ise pes dedirtti. Bahsi geçen kişi dairesini kiralık olarak bilindik bir ilan portalına koydu. Ardıçlı TOKİ'de yer alan 2 oda 1 salon dairesine bu şahıs 12 ay peşin kira istiyor.

Aylık 6 bin lira olarak ilana çıkılan daire için yıllık talep edilen kira miktarı ise 72 bin lira. TOKİ'den düşük taksitle ev sahibi olup 72 bin lira peşin kira isteyen kişiye yoğun tepki var. Fırsatçılık yapıp fahiş kira isteyen ev sahiplerine soruşturma açılıyor.

İşte bahsi geçen o ilan:

adsiz-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum