Konya'da temizlik başlıyor! Bu tabelalar kaldırılacak
Konya Sanayi Odası, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelinde başlatılan totem ve tabela düzenleme çalışmaları hakkında üyelerini bilgilendirdi.
Oda tarafından yapılan açıklamada, öncelikli olarak karayolları ve şehir merkezlerinde (konut ve ticaret alanları) izinsiz yerleştirilen reklam panolarının kaldırıldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından iletilen bilgilere göre, kontrolsüz şekilde yerleştirilen ve çeşitli ebat, renk ve biçimlerde olan panoların şehirde ciddi bir görüntü kirliliği oluşturduğu vurgulandı.
Ayrıca yol kenarlarına yerleştirilen yanıp sönen ışıklı totemlerin trafik güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekildi. Bu nedenle standartlara uymayan tüm totem ve tabelaların kaldırıldığı ifade edildi. Sanayi alanlarında da benzer bir uygulamanın başlayacağı kaydedilen açıklamada, özellikle yaya, bisikletli ve engelli bireylerin geçişini engelleyen, sürüş güvenliğini tehdit eden yapıların kaldırılacağı bildirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Estetiği, Reklam ve Tabela Yönetmeliği’ne aykırı olan, izinsiz dikilen totemlerin, söz konusu yönetmeliğin 8. maddesi ve Sanayi Alanları Bendine göre yasak olduğu hatırlatıldı. Konya genelinde sanayi alanlarında yer alan ayaklı reklam tabelalarının (totem) kaldırılmasına kısa sürede başlanacağı vurgulandı.
Kaynak:Mesut Turan





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.