Konya'da tek porsiyon Tirit 180 lira oldu!

Konya'da tek porsiyon Tirit 180 lira oldu!

Zam furyası devam ediyor. 7'den 70'e her ürüne zam geliyor. Hayat pahalılığı ise her geçen gün artıyor.

Zam furyası devam ediyor. 7'den 70'e her ürüne zam geliyor. Hayat pahalılığı ise her geçen gün artıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte özellikle bazı ürünlere aşırı zam geldi. Hayvansal gıda ürünleri, et yine pahalandı.

tiritci-mithatta-tirit.webp

Restoranların menü fiyatı da kabardı. Zam furyasından tirit de nasibini aldı. Konya'nın meşhur yemeklerinden biri olan tiride zam geldi. Konya'ya özgü lezzetler arasında yer alan tirit zamlandı. Geçtiğimiz hafta 130 liradan satılan tek porsiyon tirit, 180 lira oldu. Zamma gerekçe olarak ise “Ete gelen zam” gösterildi. Tirit yemek de lükse girdi.

tirit-kebabi-hangi-yoreye-aittir.jpg

TİRİT NASIL HAZIRLANIR?

Tirit, Konya'da lokantalarda tercihe göre kıyma veya kuşbaşıyla yapılır. Kuşbaşı iriliğinde doğranan etler, tencereye alınır. Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurulur. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edilir. Etler, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bayat ekmek dilimlenir. Fırında hafifçe kıtırlaştırılır. Ekmek, 2 santimlik kareler halinde kesilir. Servis tabağına aktarılır.

konya-tirit-kebabi-2048x1152.jpg

Haşlanan ete, ateşten alınmadan 10 dakika önce tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika sonra ateşten alınır. Suyu ile birlikte et, ekmeklerin üzerine boşaltılır. Piyazlık doğranmış soğanlar tuz ile ovuşturulup, acısı çıkarılır. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır. Ardından da üzerine soğanlar konulur. Maydanoz yaprakları doğranır, soğanların üzerine serpiştirilir. Daha sonra da servis yapılır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum