Konya'da süt üreticisi ekonomiye büyük katkı sağlıyor

Konya'da süt üreticisi ekonomiye büyük katkı sağlıyor

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

“Besinsel açıdan ‘mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynamaktadır” diyen Yıldız, sektörün önemine değindi.

ÜRETİMİN ZORLUKLARINI BİLİYORUZ

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, süt sektörünün Türkiye’nin kalkınmasında önemli rol oynadığını belirterek, “Üretici, bu sektörün en önemli unsurudur ve tüm sektör paydaşlarımız üretici lehine kararlar alarak onların yanında olduğunu daha çok hissettirmesi gerekir. Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak süt üretimin zorluğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bugünler vesilesiyle hem üreten kesime destek olmak amacıyla hem toplumumuzda süt tüketimini artırmak amacıyla farklı organizasyonlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. 1 Haziran Dünya Süt Gününün üreticimiz ve tüketimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.