Konya'da sürücülerin fahri müfettiş isyanı!

Konya'da sürücülerin fahri müfettiş isyanı!

Konya'nın sıkıntılı gündemleri arasına koronadan sonra fahri trafik müfettişlerinin yazdığı trafik cezaları da eklendi. Sürücüler, çok gereksiz nedenlerden ötürü kendilerine ceza yazıldığını iddia ederek, “Bu, zulmün farklı bir versiyonu" dedi.

2013-2014 yıllarında Konya'da trafik cezası rekoru kırılmasına neden olan fahri trafik müfettişleri, yeniden sahneye çıktı. Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalarda gözle görülür oranda bir artış oldu. Sürücüler, gerçekle bağdaşmayan gerekçelerle ceza yediğini iddia etti. Son 1 hafta 10 gün içinde sosyal medyada bu konu ile ilgili yapılan isyan dolu paylaşımlarda da dikkat çekici bir artış oldu. Vatandaş, kendisinin çok küçük gerekçelerle cezalandırıldığını söyleyerek, bu uygulamadan acilen vazgeçilmesini talep etti.

KONYALI DURUMA İSYAN ETTİ

Son günlerde fahri trafik müfettişleri tarafından Konya’da bir çok sürücüye kesilen trafik cezaları sosyal medyada gündem olurken sürücüler cezaların rastgele kesildiğini iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre; Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle Eylül 1997'den itibaren görev yapan 'Fahri Trafik Müfettişleri', bugüne kadar milyonlarca insana ceza kesti. Konya’da da fahri trafik müfettişlerinin keyfi ve hatalı cezalar kestiğini iddia eden birçok sürücü duruma isyan ederek sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

SÜRÜCÜLERİN “DOĞRU DEĞİL” İDDİASI

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından kesilen birçok cezanın asılsız ve gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. Sürücüler, fahri trafik müfettişlerinin ilgililer tarafından mercek altına alınmasını istedi. Evinin önünde duran araca ceza yazıldığını iddia eden sürücüler kadar, aracın içinin görünmesine rağmen “Arabanın içi görünmüyor” gerekçesiyle ceza yediğini iddia eden sürücüler de oldu.

VATANDAŞ “ZATEN EKONOMİK OLARAK ZORDAYIZ” DEDİ

Yazılan cezalara tepki gösteren sürücüler, yazılan cezaların haksız olduğunu idda ederek, “Bu cezaları nasıl ödeyeceğiz? Zaten ekonomik olarak zordayız. Pandemi süreci hepimizi her yönüyle olumsuz etkiledi. Bu cezalar da sürecin tuzu biberi oldu” dedi.

SÜRÜCÜLER SİTEMLERİNİN DUYULMASINI İSTİYOR

Fahri Trafik Müfettişi konusu, bugün bile Türkiye’de çözülemeyen konular arasında yer alıyor. 2013 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Fahri trafik müfettişlerinin Konya’da sürücülere Türkiye ortalamasından 3 katı fazla ceza yazması konusunda verdiği soru önergesi ile konuyu Meclise taşımıştı. Konya'da ceza rekorunun kırıldığı o dönemde Kalaycı'nın önergesi büyük yankı uyandırmıştı. Sürücüler, bugün için yine bir yetkilinin sesini duymasını istiyor. Vatandaşların genel şikayeti fahri müfettişlerin cezai işlem uygularken kurallara tam uygulayamadıkları ve adaletli davranmamaları. Bu nedenle vatandaşlar Fahri Trafik Müfettişlerinin seçiminde titiz davranılması gerektiğini düşünüyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
60 Yorum