Konya'da Suriyelilere konut mu yapılıyor? Olayın gerçek yüzü ortaya çıktı

Konya'da Suriyelilere konut mu yapılıyor? Olayın gerçek yüzü ortaya çıktı

Konya'nın imajını bozmak, Suriyeliler üzerinden kirli hesap yapmak isteyenlerin bir oyunu daha bozuldu.

Bozkır Barajı'nın açılmasıyla sular altında kalacak Dedemli Mahallesi'nin TOKİ tarafından Meram'a kurulan yeni yerleşkesi, sosyal medyanın gündemine düştü. Yerleşkenin Suriyeliler için yapıldığı yalanı ortaya atıldı. Bu yalan ve iftira paylaşımı, kısa süre içerisinde büyük beğeni görürken, paylaşım yine kısa süre içinde sosyal medya mecralarında hızla yayıldı.

dedemli-1.jpg

KONYA ÜZERİNDEN ALGI SURİYELİLER ÜZERİNDEN HESAP!

Oysa bu yerleşke, Bozkır Barajı'nın faaliyete geçecek olmasından dolayı sular altında kalacak Dedemli Mahallesi'nin sakinleri için yapıldı. 480 hanenin bulunduğu yerleşke ile ilgili Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da şunları söylemişti: “Dedemli Mahallemiz, bölgedeki barajın faaliyete geçecek olmasından dolayı sular altında kalacak. Bu kapsamda Dedemli Mahallemizin sakinleri, ilçemizde kendileri için hazırlanan yeni yerleşkelerine taşınacak inşallah. Böylelikle Meram’da 69 olan mahalle sayımız Dedemli mahallemizin de katılımıyla 70’e yükselecek ve ailemiz biraz daha büyüyecek. Meram’ın her bir noktasında olduğu gibi Dedemli’de de hemşehrilerimizin ihtiyacına cevap verecek şekilde çalışmalarımızı planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerleşkede Meram Belediyesi olarak biz de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” Defalarca yetkililer tarafından konu ile ilgili açıklama yapılmasına karşın, Suriyeliler ve Konya üzerinden yürütülmeye çalışan algı çalışması ve iftira kampanyası da “Pes” dedirtti. Konya'nın imajını bozmaya çalışan ve Suriyeliler üzerinden kirli hesap yapan bu sosyal medya kullanıcılarının ise yalanı ellerinde patladı.

dedemli-6.jpg

2016 YILINDA USÜL VE ESASLAR BELİRLENMİŞTİ

Konya'nın Hadim İlçesi Dedemli Mahallesi'ndeki Bozkır Barajı'nın yapımından etkilenen ailelerin yeni yerleşim alanlarına nakilleri, hak sahipliği ve borçlandırılmasına ilişkin usul ve esaslar bile 2016 yılında belirlenmişti. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 2016 yılının Nisan ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

SAİT ÇELİK

 

suriye.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
66 Yorum