Konya'da şubeleri olan market iflas etti! 400 milyon TL borcu ödeyememiş

Konya'da şubeleri olan market iflas etti! 400 milyon TL borcu ödeyememiş

Konya dahil birçok ilde şubeleri olan market iflas etti. 400 milyon TL borcu ödeyemeyen marketin iflası piyasada şok etkisi yarattı.

Küresel ekonomik kriz en çok Türkiye'yi vurdu. Son ayarda bu krizin etkileri ortaya çıkmaya başladı. Konkordato ilan eden firma sayısındaki artış kötü gidişatı gözler önüne seriyor. Konkordato ile durumu kurtaramayanlar ise iflas ediyor. Son olarak Türkiye genelinde 200 şubesi olan bir market iflas etti. 400 milyon lira borçtan dolayı iflas eden marketin ismini birçok kişi biliyordu.

maksul-8939393.webp

3 YIL ÖNCE KONKORDATO İLAN ETTİ

2017 yılında şubeleşmeye başlayan meşhur market kuru gıda satışıyla dikkat çekiyordu. İstanbul merkezli kurulan marketin Konya dahil birçok Anadolu kentinde şubesi vardı. Kuruyemiş ve baharat sektörünün devleri arasında yer alan Maksul Gıda, kısa sürede 200'ün üzerinde şubeye ulaşarak Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet yürütmeye başlamıştı. Mali durumunu korumakta güçlük çeken firma 3 yıl önce konkordato talebinde bulundu.

maksul.jpg

MAHKEME DEV FİRMANIN İFLASINA KARAR VERDİ

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, mahkeme, şirketin durumuna ilişkin, bilirkişi raporu talep etti. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar’ın mahkemeye sunduğu raporda, şirketin toparlanmasının güç olduğu kaydedildi.

maksul-333.jpg

Bu bilgilerin üzerine Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, dün görülen duruşmada Maksul Gıda ile sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi. Şirketten, kamunun yanı sıra çok sayıda işçinin de parasını alamadığı ortaya çıktı.

150 ŞUBESİ KAPATILDI, DİĞER ŞUBELERİ DE BOŞALTILIYOR

Kararla birlikte, şirketin tasfiye süreci de başladı. Borç miktarı ise 400 milyon TL olarak kayıtlara girdi. Bu arada, bir ara 200 kadar şubeye erişen şirketin şimdilerde 50 kadar şubesi faaliyette.

maksul-93993.jpg

KONYA DAHİL BİRÇOK KENTTE ŞUBELER KAPANACAK

Süreç boyunca 150'ye yakın şubesi kapanan şirketin, halihazırda aktif olarak faaliyet yürüten 50 şubesinde de boşaltma işlemleri sürdürülüyor. Aylardır maaşını alamadıklarını belirten yaklaşık 200 Maksul Gıda çalışanı, şirkette yaşananlara ilişkin büyük mağduriyet yaşamakta. Konya'da Maksul markasıyla 2 şube var. Söz konusu şubelerin iflasla birlikte kapanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi