Konya'da 'su faturası yüksek geliyor' diyenler dikkat! Başkan Altay soruyu cevapladı

Konya'da 'su faturası yüksek geliyor' diyenler dikkat! Başkan Altay soruyu cevapladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bazı vatandaşların 'su faturası, elektrik faturasından yüksek geliyor' şikayeti üzerine sorulan soruyu yanıtladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bazı vatandaşların 'su faturası, elektrik faturasından yüksek geliyor' şikayeti üzerine sorulan soruyu yanıtladı. Altay, Konya'nın diğer şehirlere bakılınca su fiyatlarında ortalamanın altında olduğunu ifade etti.

3-2.jpg

“Bir şekilde bu meseleyi köpürtmeye çalışan grup var” diyen Altay, “Biz, temel meselelerde en ucuz olmayı kendimize ilke kabul ediyoruz. Ulaşımda en ucuz şehiriz. Büyükşehirler sıralamasında da su fiyatlarında 17 veya 18. sıradayız. Atık su arıtma tesisleriyle ilgili meseleyi daha önce ifade ettim. KOSKİ, insanların konfor alanını artırmak için bir taraftan yatırım yapmak zorunda. Bir taraftan da Konya gibi büyük bir coğrafyada insanlara temiz ve nitelikli su sağlamak zorunda. İkisini de dengede tutmaya gayret ediyoruz. Bir taraftan da iklim değişikliği neticesinde yağmur suyu drenajı ile ilgili geçtiğimiz hafta çok önemli bir çalışma yaptık. Vatandaşımız müsterih olsun. Konya Büyükşehir Belediyesi, tüm sunduğu hizmetlerde vatandaşımızın lehine ne kadar hizmet varsa yapmaya gayret gösterdi. Vatandaşımız bu hizmetleri almaya da devam edecek. Milyonlarca lira yatırarak, Fenni Fırın'ı hayata geçirdik. Tek gayemiz vatandaşımıza daha ucuz hizmet sunmak.”

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
95 Yorum