Konya'da siyasi partilerin ikincilik iddiası!

Konya'da siyasi partilerin ikincilik iddiası!

Seçime 6 ay kaldı. Siyasi partilerin sessizliği devam ediyor. Aday belirleme noktasında herhangi bir girişimi olmayan siyasi partiler, iddia konusunda ise sınır tanımıyor.

Seçime 6 ay kaldı. Siyasi partilerin sessizliği devam ediyor. Aday belirleme noktasında herhangi bir girişimi olmayan siyasi partiler, iddia konusunda ise sınır tanımıyor. Konya'da birçok parti, yaptırdığı anket sonuçlarına göre ikinci parti olduklarını iddia ediyor. Gelecek Partisi, İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Zafer Partisi Konya'da AK Parti'den sonra en yüksek oya sahip olan parti olduklarını belirtiyor. Vatandaş ise bu açıklamaların ardından “Konya'da gerçekten de ikinci parti kim” sorusunu soruyor.

5b6eb5c9-city-30680-1658c1b51c3.jpg

Geçtiğimiz günlerde Konya'da konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “13 şehirde anket yaptırdık. Anket yaptırdığımız illerden biri de Konya. Şu an Konya'da oyu en yüksek olan ikinci partiyiz” dedi. Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ise “Konya’daki AK Partili seçmenlerin Gelecek Partisi’ne teveccühü oluştu. Şu an Konya’da ikinci partiyiz. Geçen sene yaptığımız ankette Konya’da yüzde 20 civarında oyumuz çıktı” diyor. CHP ve İYİ Parti temsilcileri de Konya'da ikinci partinin kendileri olduğunu söylüyor. İkincilik iddiaları sürerken, partilerin hala Konya'da AK Parti'yi birinci parti olarak görmeleri ve kabullenmeleri de dikkatlerden kaçmıyor. 20 yıl boyunca AK Parti'ye ciddi anlamda destek veren Konyalıların bu seçimde kime destek vereceği de merak edilen konuların başında geliyor. Cumhur İttifakı ise Konya'yı kale olarak görmeye devam ediyor. Yaptıkları her açıklamada Cumhur İttifakı temsilcileri, “Konya'dan aynı desteği görmeye devam edeceğiz” diyor.    2018 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakı Konya'da yüzde 74,9, Millet İttifakı da yüzde 21 oranında oy almıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Konya'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 74,2 oranında oy çıkmıştı. 

HABER MERKEZİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum