Konya’da siyasetin nabzı yükseliyor: Millet ittifakının şehirde durumu ne?

Konya’da siyasetin nabzı yükseliyor: Millet ittifakının şehirde durumu ne?

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçime 46 gün kaldı. Partiler, çalışmalarını hızlandırdı. Konyalılar sandık başına giderek, oyunu kullanacak. Konya'da 1 buçuk milyondan fazla seçmen bulunuyor

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçime 46 gün kaldı. Partiler, çalışmalarını hızlandırdı. Konyalılar sandık başına giderek, oyunu kullanacak. Konya'da 1 buçuk milyondan fazla seçmen bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Türkiye'de seçim heyecanı sürüyor. Partiler, adaylarını belirleme mesaisi yapıyor. Adaylar belirlendikten sonra çalışmalar daha da hız kazanacak.

ERDOĞAN 2018'DE KONYA'DAN YÜZDE 74,2 ORANINDA OY ALMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı'nın adayı olarak Dr. Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yarışacak. 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan Konya'dan yüzde 74,2 oy almıştı. CHP'nin adayı olarak seçime giren Muharrem İnce yüzde 13,7, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yüzde 8,2 oy almıştı.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 74,9, MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 21 OY ALMIŞTI

Milletvekilliği seçiminde ise Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP olarak Konya'da 12 vekil çıkardı. Bu vekillerin 10'u AK Parti'den, 2'si ise MHP'den seçildi. Cumhur İttifakı Konya'da 2018 vekillik seçiminde yüzde 74,9 oranında oy aldı. 1 milyon 543 bin 959 seçmenin 1 milyon 13 bin 740'ı Cumhur İttifakı'na oy verdi. AK Parti'nin kendi başına aldığı oy oranı yüzde 59,4, MHP'nin oy oranı da 15,5 oldu. CHP ve İYİ Parti ise Millet İttifakı olarak Konya'da toplamda yüzde 21 oy aldı. CHP kendi başına yüzde 9,7, İYİ Parti de yüzde 9 oy aldı. CHP ve İYİ Parti Konya'da toplamda 252 bin 173 seçmenin oyunu aldı. CHP 2018'de 2, İYİ Parti de 1 vekil çıkardı. CHP listesinden seçim kazanan Abdulkadir Karaduman, daha sonra Saadet Partisi'ne geçti.

FATİH ERBAKAN KONYA'DA AK PARTİ LİSTESİNDEN SEÇİME GİRECEK İDDİASI

AK Parti'ye 2023 Milletvekilliği seçimi için toplamda 207 kişi başvurdu. Bu seçimde bürokrasiden başvuru az oldu. Temayül sonuçları ne adaylarla paylaşıldı ne de kamuoyuna sızdı. Sonuçların direkt Erdoğan'ın masasına gideceği, aday adaylarının mülakata çağrılacağı öğrenildi. MHP'den ise 47 başvuru oldu. Cumhur İttifakı'nın paydaşları olan AK Parti ve MHP, Konya'dan çok daha güçlü bir destek alacağını, Konya'da yine 1. parti olacaklarını söylüyor. İlk etapta Cumhur İttifakı'nda yer almayacaklarını söyleyen, daha sonra da ittifaka katılma kararı aldıklarını söyleyen Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın da bu seçimde AK Parti'nin Konya listesinden seçime gireceği kulis bilgisi olarak paylaşıldı.

MİLLET İTTİFAKI KONYA'DA GÜÇLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

2018 seçimlerine nazaran bu seçimde Millet İttifakı genişledi. 12 Mart 2019 yılında kurulan Gelecek Partisi ve 9 Mart 2020 tarihinde kurulan DEVA Partisi de Millet İttifakı'na dahil oldu. 2018 yılında seçimlere tek başına girme kararı alan Saadet Partisi de ittifak içinde yer aldı. Bir de ittifaka Demokrat Parti dahil oldu. 6 parti ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu çıkardı. Millet İttifakı, Konya'da vites yükselttiğini, hem Cumhurbaşkanlığı seçimini hem de Konya'da vekil sayısını değiştireceğini söyledi. 6'lı masa Konya'da güçlendiğini düşünüyor. Millet İttifakı'nın bugün Konya'da liste belirleme gündeminden sonra en önemli gündem başlığının ise sandık güvenliği olduğu biliniyor. Parti başkanları, temsilcileri yaptıkları her toplantıda sandık güvenliği meselesi üzerine kafa yoruyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum