Konya’da sıra dışı bir etkinlik

Konya’da sıra dışı bir etkinlik

Konya’da özel bir rehabilitasyon merkezinde down sendromlu Nefise Yılmaz'ın gelinlik giyme, 8 erkek gencin ise asker gecesi hayali öğretmenleri tarafından gerçekleştirildi

Konya’nın Meram ilçesinde faaliyet gösteren Özel Can Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Down sendromlu gençlerden Nefise Yılmaz gelinlik giydi. Nefise Yılmaz isimli genç kız ve Türk bayraklarını omuzlarına alan erkek öğrenciler düğün salonuna gelirken, sembolik düğünde kınalar yakıldı. Düğüne katılanlar down sendromlu gençlerin sevincine ortak oldu. Meram ilçesinde faaliyet gösteren Özel Can Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen düğün merasimi öncesi genç kız kuaföre gidip saçlarını yaptırdı. Öğrencilerden 30 yaşındaki Nefise Yılmaz babası ile dans ettikten sonra, Nefise Yılmaz'ın kınası yakıldığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

da359894-7b8f-4afd-b3d7-60a70df7ad28.jpg

ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN ASKER GECESİ DÜZENLENDİ

Daha sonra sembolik düğünde 8 gencin asker gecesi kınaları yakıldı. 9 down sendromlu gencin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Gelinlik giyen Nefise Yılmaz ve Türk bayraklarını omuzlarına alan erkek öğrenciler düğün salonuna gelirken, sembolik düğünde kınalar yakıldı, düğüne katılanlar davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi. Nefise Yılmaz'ın babası Mehmet Yılmaz, “Gerçekten ben duygulu anlar yaşadım ve halen de öyleyim. Bugünki etkinliği gerçekmiş gibi yaşadım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın mutluluğuna vesile olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YILLARDIR GELİNLİK HAYALİ KURUYORDU

Özel Can Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fatma Cingöz ise şunları söyledi: “Nefise, down sendrolu bir kız, yıllardır kurduğu bir hayal gelin olmak. Bu konuda öğretmenlerimizle birlikte istişareler yaptık. Erkek öğrencilerimiz için düzenlediğimiz çetnevir ile bunu da gerçekleştirmek istedik. Ama tabii öncesinde psikolog ve pedolog eşliğinde yapılan bir etkinlik ilerisi de düşünülerek atılan bir adım. Nefise'nin gelinlik giymesi bizim için de çok iyi oldu. Bizim mutluluğumuza mutluluk kattı. Tarifsiz bir mutluluk yaşadık.”

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.