Konya'da simit 5 lira oldu

Konya'da simit 5 lira oldu

Konya'da son gelen zamla birlikte simit fiyatı 5 liraya yükseldi. 2018 yılından bu yana etkisini gösteren döviz kurundaki dalgalanma, ürün fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor.

Konya'da son gelen zamla birlikte simit fiyatı 5 liraya yükseldi. 2018 yılından bu yana etkisini gösteren döviz kurundaki dalgalanma, ürün fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Ürünlerin gramajlarında gözle görülür düşüşler yaşanırken, 7'den 70'e her ürüne de zam geliyor. Konya'da bu zamlardan yakın zamanda simit de nasibini aldı. 2021 yılının Mart ayında 2 lira olan simit ilk önce 2 buçuk liraya, Aralık ayında ise simit 2 buçuk liradan 3 liraya yükselmişti. Alınan son kararla Konya’da 80 gramlık simit ve poğaça 4 lira olmuştu. Ardından simide yeni bir zam daha geldi. Konya’da 80 gramlık simit ve poğaça 5 lira oldu.

SON 2 YIL İÇİNDE ZİRVEYİ GÖRDÜ

Konya'da simit, 2018 yılının başında 1 liradan satışa sunuluyordu. 2018 yılının Mart ayında simide zam yapılma kararı alında ve simit 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseltildi. 2018 yılının Eylül ayında simide bir zam daha geldi. Simidin fiyatı 1 lira 25 kuruştan, 1 buçuk TL'ye yükseltildi. 2020 yılının Ekim ayında simit 1 lira 75 kuruşa çıkarılmıştı. Daha sonra simit 2 lira, 2 buçuk lira ve sonra da 3 ve 4 lira olmuştu.

4 LİRA DA KURTARMADI

Simitçiler, “Ağır girdi maliyeti altında eziliyoruz. Zam yapmamak için çok direndik. Vatandaşımızın bütçesini zorlamayalım istedik ama biz de dayanamayacak noktaya geldik” dedi. Simidin 4 lira yapılması da simitçilerin maliyetini kurtarmıyordu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum