Konya'da sezon sonu indirimleri

Konya'da sezon sonu indirimleri

Bayramın bitmesiyle birlikte giyim dükkanlarında sezon sonu indirimler başladı. Yüzde 40 ve yüzde 50'ye varan indirimlerle müşterileri çekmeye çalışan firmalar satışların da geçen seneye göre daha iyi olduğunu söyledi

Bayram sonrası sezon sonunun yaklaşması ve yeni ürünlerin piyasaya sürülmeye başlanmasıyla firmalar sezon sonu indirimlerine girdi.Satışların yoğunlaştığı bu dönemde Konya'da ki ayakkabı ve çanta satışlarıyla alakalı olarak görüştüğümüz mağaza sorumlusu Ömer Kılınç, geçen seneye göre satışların çok iyi olduğunu söyledi. Önümüzde ki bayrama da  indirimle gireceklerini ve iyi satış beklediklerini ifade eden Kılınç, mağazalarında 12 ay boyunca indirim olduğunu belirtti. Bayan ayakkabılarında yüzde 50 civarında indirim olduğunu söyleyen Kılınç, en rağbet gören bayan modellerinin ise platform ayakkabılar olarak bilinen stillito modeli olduğunu ifade etti. Bayan modellerinde aynı zamanda canlı renklerin daha rağbet gördüğünü bildirdi. Erkeklerde ise klasik modellerden ziyade deri tımbırlent ve spor modellerin tercih edildiğini söyledi. Deri ayakkabıların daha sağlıklı olduğunu ifade eden Kılınç, halkın da genellikle deri ayakkabıları tercih ettiğini söyledi. Kılınç, çantalarla alakalı olarak da çantaların 20, 25 TL civarında olduğunu söyledi. Okul sezonuyla satışlarda yeni bir hareketlenme beklediklerini de sözlerine ekleyen Kılınç, çocuk ayakkabılarının 33 ila 45 TL arasında değiştiğini dile getirdi.
Giyim sektörüyle alakalı olarak görüştüğümüz mağaza sorumlusu Hüseyin Taşören, satışların geçen seneye oranla daha iyi olduğunu ve özellikle bayramda çok iyi kar elde ettiklerini ifade etti. Önümüzdeki sezon yeni bir sezon olduğu için de umutlu olduklarını ifade eden Taşören, satışların 12. aya kadar iyi gideceğini tahmin ettiklerini belirtti. Bayramın bitişiyle birlikte yüzde 40'a yüzde 50'ye varan sezon sonu indirimine başladıklarını ifade eden Taşören, kısa kollu gömlek, pantolon, tişört gibi bir çok giyim ürününde 1 alana 1 bedava kampanyası olduğunu da belirtti. Bu sezon sonu indiriminin Eylül ayının 28'ine kadar devam edeceğini bildiren Taşören, en çok bayan ürünlerinin tercih edildiğini söyledi. Taşören, Sarı ve su yeşili renklerinin bayanlar için bu seneki moda renkler olduğunu ve bir sonraki sezon sonu indiriminin 2014 Mart'ında başlayacağını söyledi.
ATAKAN DUYAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.