Konya'da satılan bu yağın birçok hastalığa şifalı olduğu söyleniyor

Konya'da satılan bu yağın birçok hastalığa şifalı olduğu söyleniyor

Konya’da aktarlar bu yağı çok satıyor. Satılan yağın birçok hastalığa şifalı olduğu dile getiriliyor.

Bahar mevsimiyle birlikte mevsimsel alerjik diğer adıyla ‘bahar nezlesi’ en fazla görülen alerjik hastalıklardan biri. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte bahar nezlesinde ciddi bir artış da söz konusu. Konya’da faaliyet gösteren Osmanlı Şifacısı işletmesinde Tıbbı aromatik bitki danışmanı olarak çalışan Fevzi Akdoğan, bahar nezlesi ile ilgili olarak “Alerjik durumu olanların belirli gıda takviyeleri ve bitkisel ürünler ime bahar nezlesine önlem alabilir” dedi.

ÇÖZÜM BİTKİSEL İLAÇLAR

Bu mevsimler de ağaçlarda oluşan polenlerin bazı vatandaşlarda nezleye sebep olduğunu bunun için bazı önlemler alınabileceğine dikkat çeken Akdoğan “Bahar alerjilerinin en sık görülen belirtileri; hapşırma, gözlerde ve burunda kaşıntı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve bazen de baş ağrısı. Bazı hastalarda ise boğaz ağrısı, ses kısıklığı ve öksürükte görülebiliyor. Alerjik yakınmalara en çok sebep olan alerjenler; çim, ağaç ve yabani ot polenleri, bu alerjen maddelerin yanı sıra hava kirliliği de etki edebiliyor. Bu tür durumlarla karşılaşmamak nezleyi biraz daha hafi atlatmak için bazı gıda takviyeleri bitkisel çaylar kullanmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

adsiz-001.jpg

'KONYA'DA SATILAN YAĞ BİRÇOK HASTALIĞA ŞİFALI'

Alerjik durumlara karşı bitkisel ilaçların ve karışımları anlatan Akdoğan şunları söyledi: “Polen alerjisine karşı vatandaşlarımıza tavsiyelimiz mentollü nane, yarpuz dediğimiz bitkiyi buhar olarak kullanmalı tavsiye ediyoruz her gün akşam hafif cezvede kaynatarak 1-2 dakika buharını çekiyoruz. Bu karışımın içiresine üzerlik tohumu katılabilir. Üzerlik tohumu da alerjiye karşı çok etkilidir. Bu dönemde özellikle dışarıya çıkarken burun etrafına zeytinyağı çörekotu yağı burun iç kısmına çok hafif sürdürerek bu polenlerin orda tutmasını sağlıyoruz. Bunu akşama kadar burunda tutuktan sonra rahat bir şekilde evde yıkayabilirler. Bu dönmede çok fazla C vitamini alımlarını tavsiye ediyoruz. C vitaminin en güzel doğal yolla alabilmenin yolu da narçiçeğidir. Narçiçeği içinde çok fazla C vitamini barındırır. Bu bitkiyi çok fazla tavsiye ediyoruz olmazsa olmazları ardasında çörekotu yağı var. Çörekotu yağı her anlamıyla şifa deposu bu ürünü vatandaşlarımız her zaman kullanmalılar noktasında tavsiye ediyoruz. Çörek otunu sabah akşam bir çay kaşığı içmek çok iyi gelecektir. Bütün bunların yanında polen alerjisi çok yoğun olan vatandaşlarımız gözlük ve maske takmalarını da tavsiye ediyoruz. Tüm bu ürünlerin yanında Şahtere otu ve süpürge tohumunu kaynatarak 1 iki çay bardağı tüketilebilirler de bahar alerjisine çok iyi gelecektir.”

DOĞAL ÜRÜNLERE İLGİ ARTTI

Kovid 19 salgınından sonra vatandaşların doğal ürünlere ilgisinin daha çok arttığını belirten Akdoğan, “Şu an satışlardan memnunuz. Fiyatları elimizden geldiğince vatandaşlar uygun şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Çörekotu yağının fiyatı 70 lira bitkilerimiz fiyatı 20gram nane ve üzerlik tohumunun fiyatı 20 lira civarında Osmanlı Şifacı işletmesi olarak Vatandaşlarımıza elimizden geldiğince hem fiyat hem de doğru ürünü tavsiye etme noktasında çok titiz davranıyoruz ” dedi. Doğal ürünleri tercih eden vatandaşlara uyarılarda bulunan Fevzi Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımız doğal ürün alacağı aktarı tercih ederken güvenilir olmasına dikkat etmeliler. Her ürün herkesi verilmez her bitkinin faydalı etkisi olduğu kadar yan etkisi de mevcuttur. O yüzden bilinçli ve bildikleri aktarları tercih etmesini tavsiye ediyorum.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.