Konya'da randevu krizi ve hastanelerde yoğunluk sürüyor

Konya'da randevu krizi ve hastanelerde yoğunluk sürüyor

Konya'daki hastanelerde özellikle bazı bölümlerde randevu krizi yaşanmaya devam ediyor. Vatandaş, randevu alamamaktan şikayetçi olurken, hastaneye randevusuz giden vatandaşlar da ciddi yoğunluk oluşturuyor 

Konya'da Şehir Hastanesi dışında, birçok kamu hastanesinde ve tıp fakültelerinde çözüm aranmasına rağmen, randevu krizi yaşanıyor. Muayene için vatandaşa haftalar sonrasına gün veriliyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden randevu almaya çalışan vatandaşlar, bazı bölümlerden randevu alamamaktan şikayetçi. 

ÇOK İLERİ TARİHE ATIYOR

Randevuların ileri tarihlere verilmesi veya sadece uzak bölgelerde açılmasına tepki gösteren vatandaşlar, sorunlarının ivedilikle çözülmesini istiyor. Bazı poliklinik bölümlerinde randevular 2 hafta sonraya veriliyor. Kamu hastanelerini ve tıp fakültelerini en çok özel hastaneye gitme imkânı olmayan vatandaşlar tercih ediyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi, kısa süre önce okulların açılması ve daha birçok sebepten ötürü de hastanelerde ciddi şu an ciddi yoğunluk oluşuyor. 

SİSTEM VATANDAŞI ÖZEL HASTANELERİN KUCAĞINA İTİYOR!

Haftalar sonrasına muayene sırası verilen vatandaş, sinirlenirken; sistemin de kendilerini özel hastanelere mahkum ettiğini söylüyor. Konya'daki çoğu kamu hastanesinde randevu krizi yaşanıyor. Vatandaşa günler hatta haftalar sonrasına randevu veriliyor. Maddi durumu iyi olmayan ancak aciliyeti olan vatandaşlar, özel hastanelere mahkum ediliyor. Aynı bölümler için farklı özel hastanelerin hem muayene hem de tetkik ücreti farklı olabiliyor. İmkânı olmayan, kamu hastanelerinden aylar sonrasına randevu verilen ancak aciliyeti olan vatandaşlar, mecburi olarak özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Vatandaşın cebinden ciddi bir para çıkıyor. Özel hastanelerin muayene ücretleri ise birbirini tutmuyor. Özel hastaneler, belli periyotlarla muayene ve test ücretlerine zam yapıyor. Vatandaş, bu durumdan da şikayetçi oluyor. 

TIP FAKÜLTELERİNDE DE YOĞUNLUK VAR 

Kamu hastanelerinin yanı sıra, tıp fakültelerinde de zaman zaman ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Vatandaşlar, tıp fakültelerinde de normal polikliniklerde özellikle bazı bölümlerden randevu alamamaktan şikayetçi oluyor. Tıpta profesör veya doçente özel muayene olmak isteyen vatandaşlara da en erken 15 gün sonrasına sıra veriliyor. Yine tıp fakültelerinde kan alma ve emar çektirme sırası çok bekleniyor. 

RANDEVU SORUNUNUN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Konya İl Sağlık Müdürlüğü ise son günlerde şikayetin arttığı “Randevu krizine” sessiz kalmıyor. Sorunun çözülmesi için her türlü çalışmayı başlatan İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz ay konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılmasına yönelik tedbirler almaya devam ediyoruz. Son dönemlerde yaptığımız çalışmalar ile birlikte Bakanlığımız tarafından alınan kararları da hızla hayata geçirerek özellikle randevu alma konusunda yaşanılan sıkıntıları en aza indirmeyi başardık. İnşallah bu sıkıntıların tamamen giderilmesi adına çalışmalarımız devam edecektir” demişti. Randevu krizi ise tam anlamıyla çözülemedi. Ayrıca randevu aldığı halde muayeneye gitmeyen vatandaşlar da oluyor. Vatandaşın istediği zamana randevu alamadığı bir dönemde vatandaşın böyle keyfi bir tutum içine girmesi de tepkiyle karşılanıyor. 

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum