Konya'da petrol aranan bu bölgeyle ilgili yeni karar duyuruldu!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin petrol bağımsızlığı hedefi doğrultusunda sondaj çalışmalarını artırırken, Konya’nın bazı bölgelerinde de yeni petrol kaynakları aranıyor. Bu çalışmalar, hem enerji arz güvenliğini güçlendirmeyi hem de yerli üretimi artırmayı amaçlıyor.

KONYA VE NİĞDE’DE RUHSAT SAHASINDA YENİ GELİŞME
Konya ve Niğde illerinde daha önce petrol arama çalışmaları için heyecan yaratılan bir sahada yeni bir gelişme yaşandı. Era Enerji, Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Ticaret Ltd. Şirketi ile Bordrill Sondaj Müteahhitliği ve Ticaret AŞ, ortak olarak sahip oldukları petrol arama ruhsatını terk etme kararı aldı.

RESMİ BAŞVURU YAPILDI
Şirketler, Niğde ve Konya illerinde bulunan AR/ERA-BRD/K/M32-c4 pafta numaralı ruhsat sahasını terk etmek için 7 Ocak 2026 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne resmi başvuruda bulundu.

ENERJİ SEKTÖRÜNDEN DEĞERLENDİRME
Enerji sektörü yetkilileri, bu kararın bölgedeki petrol arama çalışmalarını durduracağını ve sahadaki faaliyetlerin sona ereceğini belirtti. Konya ve Niğde’de petrol arayışları ile ilgili önceki müjdeli haberlerin ardından gelen bu gelişme, bölgedeki enerji yatırımlarına ilişkin beklentileri de yeniden şekillendirecek gibi görünüyor.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.