Konya'da okulların açılması mümkün gözükmüyor!

Konya'da okulların açılması mümkün gözükmüyor!

Vaka sayısındaki artış en çok velileri endişelendirdi. Sendika başkanları ise Konya'da bu süreçte okulların açılmasının pek mümkün gözükmediğini söyledi 

Türkiye'de korona virüs vaka sayısında yeniden artış oldu. 33 günlük mücadelenin sonunda vaka sayısının binin altına düşürüldüğü ülkemizde tedbirsizlik ve ihmalkârlıkla vaka sayısı yeniden binin üzerine çıktı. Vaka sayısındaki artışın, 31 Ağustos olarak ilan edilen 2020-2021 yılı eğitim ve öğretim dönemi açılış tarihinin yaklaşmasına az bir süre kala yeniden yükselmesi en çok velileri endişeye sevk etti. Çoğu veli çocuğunu okula göndermeyi düşünmüyor. Gidişatın nasıl sonuçlanacağı ve okulların açılıp açılmayacağı da merak ediliyor. 

KONYA'DA OKULLARIN AÇILMASI ZOR GÖRÜNÜYOR

Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, MEB Bakanı Selçuk'un ilk etapta okulların 31 Ağustos'ta açılacağını söylediğini, daha sonra ise okullarla ilgili 4 alternatif sunduğunu hatırlattı. Okulların açılıp-açılmayacağı meselesinin kesinlik kazanamadığını aktaran Karlıer, Türkiye genelinde ve Konya'da bugünlerde vaka sayısının yeniden artışa geçtiğini ifade etti. Bu gelişmelerle birlikte okulların açılması düşüncesinin ötelenebileceğinin sinyalini aldıklarını dile getiren Başkan Karlıer, “31 Ağustos'a kadar vaka sayısı azalırsa, 2-3 bölgeye bölünerek, alternatifler değerlendirilir. Tüm bölgelerde okullar aynı anda açılmaz. Mesela Konya'da hasta sayısı sürekli artıyor. Konya'da okulların açılması şu şartlarda zor görünüyor. Bazı veliler ile görüşüyoruz. Çocuklarını okula göndermemeyi düşünen veli sayısı çok fazla. Korkuyorlar ve endişe etmeleri de çok doğal. Kendi sağlıkları ve çocuklarının sağlığı açısından da endişeliler. Bir de çocukların sosyal mesafe algısı büyükler gibi değil. Okulda oyun oynarlar, şakalaşırlar. Mesafeyi koruyamayabilirler. Okullarda da idarecilerin kurallara uyulması noktasında ciddi çalışmaları var. Öğretmenlere de bu anlamda ciddi sorumluluklar düşüyor” şeklinde konuştu. 

2.jpg

OKULLARIN AÇILMASI BU ŞARTLARDA DOĞRU OLMAZ

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ise şunları söyledi: “Bu konuda konuşmak erken. Açılma takvimi 31 Ağustos olarak ilan edildi. Okulların açılması için ay sonuna kadar vaka sayısındaki artışın önüne geçmek gerekir.  Vaka sayısının çok arttığı günlerden geçiyoruz. Okulların açılması şu şartlarda doğru olmaz. Veliler de endişeli. Vaka sayısı da giderek artma eğiliminde. Eğitimin telafisi bir olur ama sağlığın telafisi olmaz. Okulların açılıp açılmaması ile ilgili verilecek kararın doğru olabilmesi adına gidişatın çok iyi izlenmesi gerekir. Doğruyu söylemek gerekirse veliler, şu şartlarda çocuklarını okulama göndermez. Herkes kendi çocuğunu ve evini düşünüyor. Velilere bu anlamda söylenecek söz yok. İnsanlara baskı uygulanamaz. Okullarda bulaş riski çok fazla. Yaş grupları dikkate alınırsa, çocukların okul ortamlarında hijyene dikkat edebilmesi çok mümkün gözükmüyor.  Okullar açılmazsa da uzaktan eğitime devam edilir.  Türkiye, uzaktan eğitim sistemine geçtiğinde katılım oranları düşük kalmıştı. Eğitim ve öğretim de uzaktan eğitim sürecinde olumsuz etkilendi. En basiti birinci sınıf öğrencilerinin uzaktan eğitim alması imkânsızdır. İlkokullar için uzaktan eğitim biraz sıkıntılı.” 

EMRE ÖZGÜL

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum