Konya'da öğretmenler günü kutlamaları
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen tören beğeni topladı
Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleşen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, emekli ve çalışan öğretmenlerin yanı sıra çok sayında öğrenci katıldı. Tiyatro gösterileri, emekli öğretmenlerin şiir okumaları, yazar Sinan Yağmur’dan şiir resitali, ve öğretmen yemini edilmesi ile gerçekleşen program izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin öğretmenliğin kıyamete kadar sürecek kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Halil Şahin, “Öğretmenlerimiz gelecek nesillere ışık tutan bir nesil yetiştirmekle mükelleflerdir. Bu kutsal görev en fazla saygıyı hak eden bir meslektir. Atatürk’ün dediği gibi yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır. Bu etkinlik çerçevesinde Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimizi buradan rahmetle anıyoruz. Onlar bu kutsal meslek için can vermişlerdir. Bu güzel programı da onlara anısına düzenlemiş oluyoruz. Tüm emekli ve çalışan öğretmenlerimizin öğretmenleri kutlu olsun” dedi. Emekli öğretmenler adına konuşma yapan Meram Anadolu Lisesi Eski Müdürü emekli öğretmen Ahmet Demirci ise, “Emeklilik bir ayrılık değildir. Resmi olarak görevi bırakmaktır. Biz sadece emekli olduk. Öğretmenliğimiz ömür boyu sürecektir. Öğretmenlik mesleği bırakılmaz” diye konuştu. Öğretmenler günü ile ilgili öğretmenler adına konuşma yapan Meram İdeal İlk Öğretim Okulu Müdürü Mustafa Kunt da, “ Öğretmenler olarak üzerimize düşen görev gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu en büyük hedefimiz olarak kabul ettik. Bizim arkamızdan yetişen öğretmenlerin de bu hedefte ilerleyeceğine inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından ünlü yazar Sinan Yağmur “Ben Öğretmenim” adlı şiirini okuyarak izleyicilerden yoğun alkış aldı.
YÖRESEL TÜRKÜLER PROGRAMIN NEŞE KAYNAĞI OLDU
Programın ilgi çekici bir başka yanı da Naciye Mumcuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu gösteri idi. Öğrenci topluluğu ve edebiyat öğretmenleri tarafından yapılan gösteride, Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait türküler öğrenciler tarafından seslendirildi. Türküler ve şiirler ile yapılan gösteri salonda büyük beğeni topladı. Yapılan gösterinin ardından adaylıkları kaldırılan stajyer öğretmenler izleyiciler huzurunda öğretmenlik yemini ettiler. Program sonrasında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref plaketi verildi.
ÖĞRETMENLER GÜNÜNE ÖZEL RESİM SERGİSİ
Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen resim sergisi, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin’in katılımıyla açıldı. Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapılan resimler, katılımcılar tarafından okulun spor salonunda gezildi. Öğretmenler gününe özel yapılan resimler görenler tarafından büyük ilgi gördü.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.