Konya'da öğrenciler en çok yurtları tercih edecek

Konya'da öğrenciler en çok yurtları tercih edecek

Tercihini Konya'dan yana kullanan öğrencilerin, kira fiyatlarının yüksek olması ve kiralık ev bulmakta güçlük çekilmesi sebebi ile daha çok devlet ve özel yurtları tercih edeceği söyleniyor

Üniversite ve öğrenci şehri Konya'da, kiralık ev fiyatları cep yakıyor. Kiralık ev bulmak ise gün geçtikçe zorlaşıyor. Konya'da okuyan ve özel evde kalan öğrenciler, kiralık konutların fiyatlarının yüksek olması ve şehirde kiralık konut bulma noktasında sorunların yaşanmasından dolayı devlet ve özel yurtlara kaydını yaptırmayı düşünüyor. Üniversite tercihini yapan ve Konya'yı tercih eden öğrencilerin de ağırlıklı olarak yurtları tercih etmesi bekleniyor. Konya'nın yurt kapasitesi de artırılıyor. Bu yıl yurt ve ev bulma konusunda bazı sorunların yaşanacağından endişe ediliyor.

BU YIL KONYA'YA EKSTRA 4-5 BİN ÖĞRENCİ GELECEK

“Konya’da büyük bir devlet yurdu krizi yok” diyen Eğitim Bir-Sen (EBS) 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, yurtlarda kapasite artışına gidileceğini aktardı. Yeni eğitim sezonunda Konya'ya gelecek öğrenci sayısının artacağına vurgu yapan Metin, “Taban puanlarının düşürülmüş olması, üniversite kontenjanlarının arttırılmış olması dolayısıyla öğrenci sayısı bu yıl diğer yıllara oranla daha fazla olacak. Konya'ya ekstra 4-5 bin öğrenci gelecek” şeklinde konuştu. Konya'da devlet yurtlarının sayısının fazla olduğunu kaydeden Metin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin bu anlamda en iyi ili Konya. Belirttiğimiz gibi öğrenci sayısı bu yıl artacak. İvedilikle öğrencilerimizin mağdur edilmemesi adına çalışmaların yürütülmesi gerekir. Belediyelerin, kaymakamlıkların, üniversitelerin işbirliği halinde olması şart. Her ilçeye ne kadar öğrencinin geleceğini biliyoruz. Yurtların kapasitesini de biliyoruz. Ekstra gelecek öğrenciler de hesaplanarak, planlamalar yapılmalı. KYK kontenjan artımına gidiyor. Doğru bir adım. Ev sahiplerinin de bu anlamda elini taşın altına koyması gerekir. Konya, bir üniversite şehri. Bu algıya zarar vermemek adına, gerekeni topyekün yapmalıyız. Maddiyattan ziyade, olaya öğrenci bazlı bakmamız gerekiyor.”

ÜNİVERSİTE KAYDINDAN ÖNCE EV KİRALAMAYA BAKIN

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'da kiralık ev bulma noktasında ciddi sıkıntıların olduğuna dikkat çekti. “Şu an evlenme ve düğün sezonu. Tayin dönemi. Kiralık konuta ciddi bir talep var” diyen Altınay, “Bir de öğrenciler kayıt için Konya'ya gelecekler. Bizim Konya Emlakçılar Odası olarak öğrencilere bir çağrımız var. Evde kalmak isteyen öğrencilerin, kayıttan önce ev bulması gerekir. Yerinizi hazırlayın, sonra kaydınızı yaptırın. Sonraya kalınırsa ciddi problemler yaşanabilir. Yurtların durumunun da ne olacağını bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.