Konya'da oda başkanı sinirlerine hakim olamadı! Plaka kuyruğunda bekleyenlere bağırdı

Konya'da oda başkanı sinirlerine hakim olamadı! Plaka kuyruğunda bekleyenlere bağırdı
APP cezası ödememek için plaka basım atölyelerine akın eden Konyalılara şok çıkış Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen ve yanındaki bir kişiden geldi. Başkan ve ekibi, sinirlerini kontrol edemeyerek sırada bekleyenlere bağırdı, parmak salladı.

APP plakalarla ilgili yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Bu plakayla trafikte gezenler tespit edilmesi halinde 140 bin TL cezaya çarptırılacak. Sürücülerin cezai bir işlem ile karşılaşmamaları için uyarılar yapıldı.

Ceza yeme korkusuyla APP plakalı araçları olan sürücüler gerekli işlemleri yaptırmak için telaşa düştü. Noterden belgesini alan sürücüler plaka basım atölyesi önüne yığıldı. Yoğunluk dolayısıyla uzun kuyruklar oluştu. Saatlerce kuyrukta bekleyen Konyalılar, bu muameleyi hak etmediğini söylüyor. Sinirlerin gerildiği bir süreçte Konya Plaka Basım Atölyesi önünde tartışma yaşandı.

BAŞKANDAN SIRA BEKLEYENLERE: VAR MI İTİRAZI OLAN?

Konya’da Ramazan ayında plakasını değiştirmek isteyen ve alınan ‘140 bin TL’lik APP plaka cezası’ kararından rahatsız olan vatandaşa bir de Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen bağırdı. Şen, kuyrukta bekleyenlere “Burayı 17.00’de kapatıyorum. Var mı itirazı olan” dedi. Vatandaşlara kızan Başkan Şen, “Biz iyilik yapıyoruz, sahura kadar açıyoruz. Ayıptır ya! Var mı başka illerde açık olan? Ben sahura kadar elemanımı çalıştırıyorum, mesai vermişim. Siz konuşuyorsunuz” dedi. Vatandaşlar ise plaka basım atölyesinin başkanın ifade ettiği gibi erkenden açılmadığını ileri sürdü. Tartışma anına ait videoyu izleyen vatandaşlar, oda başkanının fevri davrandığını, sinirlerini kontrol edemediğini söyledi.

whatsapp-image-2026-03-07-at-160540-1.webp

‘NE BAĞIRIYON LAN! BENİ ORAYA GETİRME’

Tepkiler üzerine başkanın yanında bulunan bir kişi ise “Ne bağırıyon lan! Beni oraya getirtme” şeklince cevap verdi. Başkan Şen’in yanındaki kişiyi sakinleştirmek için ittiği görüldü. O anı kayda almak isteyen bir Konyalıya da “Sen niye çekiyorsun” tepkisini gösterdiler. Başkan ve yanındaki isim vatandaşa parmak da salladı.

VATANDAŞ TEPKİLİ: BU HİZMETİ ÜCRETSİZ VERMİYORSUNUZ

Konyalılar, merkezde sadece 1 plaka basım atölyesinin bulunmasına da tepki gösterdi. Mübarek Ramazan ayında insanların sinirlerinin gerildiğini, yazılacak ceza miktarının yüksek olduğunu, hayat pahalılığının insanları gerdiğini belirten sosyal medya kullanıcıları, başkan ve ekibinin bu süreçte vatandaşı daha iyi anlamasının doğru olacağını dile getirdi. Konyalılar, “Üstelik siz bu hizmeti babanızın hayrına yapmıyorsunuz, insanlar parasını ödüyor. Konyalıları tehdit edemezsiniz, vatandaşa tepeden bakamazsınız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.