Konya'da nitelikli gençler yetiştiriliyor

Konya'da nitelikli gençler yetiştiriliyor

Konya'nın bugüne kadar memleketine ve dinine sahip çıkan birçok nitelikli genç yetiştirdiğinin altını çizen AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “ Milli ve şuurlu bir nesil için Konya da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi

KONYA GENÇLİĞİNE HİZMET EDECEĞİZ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılınç derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bıkmadan usanmadan gençlik için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Kılınç, “Konya gençliğimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Zira gençlik demek, gelecek demektir. Gençlerimizin her biri bizlere Allah’ın birer emanetidir. Bizler de bu emanetin kıymetini bilerek hareket edecek ve onları asımın nesli olma yolunda yetiştirmeye gayret edeceğiz” dedi.

4-4-1067x800.jpeg

**AGD Konya Şubesinin çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

-Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek, kurtların kapmaya niyetlendikleri kuzulara hangi nehrin kenarında olursa olsun kol kanat gerecek, çorbasını komşusuyla paylaşacak, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı bir ve bütün tutacak kadroların harmanlandığı etkin bir teşkilattır. İyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması müşahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev adleden bir teşkilatız.

AGD'Lİ OLMAK ŞÜKREDİLECEK BİR NİMETTİR

**Sizin için agd’li olmak ne ifade ediyor?

-Benim için AGD’li olmak en başta şükredilecek ve hamd edilecek bir nimettir. AGD’li olmak; önce ahlak ve maneviyat prensibini benimsemektir. AGD’li olmak; projesi insan ve hedef kitlesi olan gençliğe hizmet etmektir. AGD’li olmak; kim var diye sorulduğunda sağına ve soluna bakınmadan ben varım diyebilmektir. AGD’li olmak; Allah rızasına talip olup, gönüllere girebilmeye gönüllü olmak demektir. AGD’li olmak; merhum Erbakan Hocamızın da dediği gibi bir milletin asıl gücü tankı topu tüfeği değil inançlı ve imanlı gençliğidir bilincine sahip olmaktır. AGD’li olmak; ailesine, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olmak demektir. AGD’li olmak; Milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak demektir. AGD’li olmak; insanların en hayırlısı insanlığa en faydalı olanıdır düsturunu benimsemektir. AGD’li olmak; geleceğin inşası için, gençliğin ihyasını hedef bilmektir. AGD’li olmak; İyinin, doğrunun, faydalının, adil ve güzel olanın hakim olması için çalışmak demektir. Kısacası AGD’li olmak gençliğe, dolayısıyla geleceğe hizmet etmek ve iki cihan saadetini umut etmektir.

4-1-1067x800.jpg

BİZE OLAN GÜVENİ BOŞA ÇIKARMADIK

**Kurban Bayramında ne gibi çalışmalar yaptınız?

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi ve Genel Merkezi ile bu yılda Türkiye başta olmak üzere, Milli Görüş organizasyonu sayesinde tüm dünyada muhtaçlar için kurban yardımı çalışmasını planladı ve bu yardımları gerçek sahiplerine ulaştırmayı hedefledi. Çok şükür Kurban Bayramını geride bıraktık. Konya, Türkiye ve 3 kıtada yapılan organizasyonlar sayesinde, nerede bir yoksul muhtaç varsa oralara bu çağrının ve bereketin ulaştırılmasına bu bayramda da gayret etti. AGD birçok bölgede ve ülkede kurban kesim merkezleri kurarak bu anlamda da insanımıza yardım etmeyi hedefledi. Yurt içi ve yurt dışında kurbanlarımız kesildi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Yapılan organizasyon çerçevesinde ikinci gün ikindi vaktine kadar bağış yapılan kurbanların kesimi uzman kişiler tarafından gerçekleştirildi sonra bağış sahiplerine bilgi verildi. Bu bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Mevcut ihtiyaç sahibi aile ve öğrenci listesi göz önünde bulunduruldu. Ayrıca irtibatlı olunan kurum ya da kuruluşların veya anlık ihtiyaçlara da azami ölçüde cevap vermenin gayreti içinde olduk. Aynı zaman da kurban bayramında canlı kurban veya kurban hissesi bağışında bulunan vatandaşlarımızın yanı sıra, kurban derisi ve sakatatlarını da bağışlamak isteyen hayırseverlerimizin bağışlarını da teslim aldık. Kurban derisi yoksulun ve yetimin hakkıdır. Onun için kurban derilerini de en iyi şekilde değerlendirmek bir vazifedir. Bunun için özellikle Konya da bir çok çardak ve kesim merkezinde Anadolu Gençlik Derneğinin görevlilerini koyarak yerinde de bağışta yapabilme imkânını vatandaşlarımıza sunduk.

Her nevi nakdi ve ayni bağışlar makbuz karşılında teslim alındı. Bundan önce olduğu gibi bu bayramda da vatandaşlarımızın vermiş olduğu mesuliyeti ve duydukları güveni hakkıyla yerine getirdik. Tüm yardımsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı iletiyoruz.

4-5-1200x800.jpg

İMANLI VE İNANÇLI BİR GENÇLİK İSTİYORUZ

**Önce ahlak maneviyat düsturu ile yıllardır çalışmalar ortaya koyuyorsunuz. Gençlik çalışmaları hakkında da kısa bilgi verir misiniz?

-Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Konya gençliğimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Zira gençlik demek, gelecek demektir. Gençlerimizin her biri bizlere Allah’ın birer emanetidir. Bizler de bu emanetin kıymetini bilerek hareket edecek ve onları asımın nesli olma yolunda yetiştirmeye gayret edeceğiz. İlköğretim, ortaöğretim, üniversite çalışan ve sporcu gençlikten kız ve erkek öğrencilerimizin sorunları ile ilgilenip onların tüm dertleri ile hemhal olmaya devam edeceğiz. Milli ve manevi değerlerine bağlı ,sevdası Türkiye olan, imanlı ve inançlı gençlik yetiştireceğiz.

**Yaz etkinlikleri hakkında da bilgi verir misiniz?

2020-2021 eğitim öğretim yılının sonuna doğru yaklaşmaktayız. 5 Temmuz itibariyle öğrencilerimiz yaz tatiline girdi. Biz Anadolu gençlik derneği olarak her sene olduğu gibi bu senede eğlenerek öğrenme diye ifade ettiğimiz yaz etkinlikleri programını öğrencilerimiz için hazırladık. Sene içerisinde yorulmuş, yazın tatil yapmayı planlayan öğrencilerimiz için hem tatil yapmalarını sağlayacak hem de kuranı kerim ve temel dini eğitimlerini sağlayacak yaz etkinlikleri programına bundan sonra da tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Konya’da, merkez ilçelerimizde ve taşra ilçelerimizde 20’den fazla noktada yaptığımız yaz etkinlikleri programında; Kuranı kerim eğitimi, Temel dini bilgiler eğitimi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) Hayatı, Peygamberlerin hayatı, İlmihal gibi eğitimlerin yanında sosyal kültürel sportif faaliyetlerle; Yüzme, Halı saha maçları, Go kart, Ata binme, Lunapark, Şehir içi şehir dışı geziler, Piknikler ve benzeri birçok etkinlikler yapılıyor. Yaz etkinlikleri programımız 20 Ağustos'a kadar devam edecek. Son olarak yaz etkinliklerimiz kapanış programıyla nihayete erecektir.

4-2-1048x800.jpg

Okul döneminde ise okuma grupları ve kış etkinlikleri ile faaliyetlerimiz sürdürülecektir Buradan ailelere sesleniyoruz, diyoruz ki, getirin çocuklarınızı bize Anadolu gençliğe teslim edin, öğrencilerimiz hem öğrensinler, hem eğlensinler hem de gelecekte bu millete faydalı olacak nesiller haline gelsinler. Kayıtlar için dernek merkezimizle irtibat kuralım telefon numaramız: 0(332) 353 23 24

**Son olarak sosyal, dini ve kültürel etkinlikleri neden bu kadar çok önemsiyorsunuz?

-Bencil ve hoyratça yaşanan bu ahir zamanının tüm fitnelerinden gençlerimizi uzak tutabilmek için yapılan her türlü etkinlik olumludur ve olması gerekendir. Ahlak ve maneviyat prensiplerini ilke edindirecek, diğerkâmlık hasletini bizlere yeniden kazandıracak olan bu tür programlar hem Hâkk hem de halk nezdinde şüphesiz ki kıymetlidir. Bu vesile ile de insanlarda bir farkındalık oluşturuyor, onlara derdinizi anlatıp ortak bir payda da buluşma imkânını elde etmiş oluyoruz. Konya’mız maneviyata önem veren mütedeyyin bir şehirdir. Halkımız evladını ahlaklı ve dinine düşkün biri olarak yetiştirmek için büyük emekler harcamışlardır. Memleketine ve dinine sahip çıkacak evlatları yetiştirmiş ve bunlarla ilgili birçok örnekleri göstermiştir. Çanakkale savaşında en fazla şehit veren şehirlerin başında gelmektedir. Konya’mız bu hususta her zaman duyarlı olmuştur. Ancak geldiğimiz bu günlerde bu duygu, ruh ve düzeyde gençler yetiştirmek gibi bir gayreti değil Konya’mızda tüm memleketimizde kaybetmiş durumdayız. Milli ve şuurlu bir nesil için Konya da çalışmalar var olmuştur ve halen var olup gelecekte de var olmaya devam edecektir. Bu çalışmalar maalesef yetersiz durumdadır.. Çünkü halkımız bulunduğu hayat şartları ve algılarının yanlış ve zoraki yönlendirilmelerden dolayı milli ve manevi eğitim verilmesinden daha fazla başarıya odaklı eğitimi yani menfaat, maddi kazanma ve zevk merkezli eğitime yönlendirilmiştir. Konya’mızda bizler AGD olarak ahlak ve maneviyatı önceleyen paylaşan yardımlaşan ve memleketine, İslam âlemine ve tüm dünyaya faydalı olan nesiller yetiştirebilmenin gayretini göstermekteyiz.

RÖPORTAJ: SAİT ÇELİK


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum