Konya'da misyoner rezaleti!

Konya'da misyoner rezaleti!

Mevlana Müzesi ve Mevlana Kültür Merkezi’nde İranlı turistlere Farsça İncil dağıtıldığı ortaya çıktı. İngiltere merkezli çalışan ve gözüne kestirdiği turistlere kibarca yaklaşan misyonerler, Konya’ya gelen İranlı turistleri hedef aldı.

746. Hz. Mevlana’yı Anma ve Vuslat etkinliklerinin başlamasının ardından Konya’ya gelen İranlı turistlere 3 gün boyunca Farsça İncil dağıtıldığı ortaya çıktı. 2018 yılında İngiltere’de basılan İnciller Konya’ya gelen İranlı turistlere Mevlana Meydanı’nda ve Mevlana Kültür Merkezi civarında rahat bir şekilde dağıtıldı. İncillerin dağıtılması hem Konyalıları hem de İranlı turistleri oldukça rahatsız etti. Denizli’den geldikleri tespit edilen ve Kayseri'de de İçişleri Bakanlığına ait oturma izinlerinin verildiği biri kadın iki erkeğin İranlı misyonerlerin Emniyet görevlilerinin müdahalesinin ardından şehri terkettiği ortaya çıktı.

TÖREN DÖNEMİNİ TERCİH EDİYORLARMIŞ

Vatandaşın ve turistlerin rahatsızlığı üzerine misyonerlere ilk müdahaleyi Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yaptı. Daha sonra Konya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi birimi gelen ihbar üzerine 1'i kadın toplam 3 kişiyi GBT'sini sordurmak için emniyete götürdü. GBT'leri temiz çıkan 3 kişinin de bölgeden uzaklaştırıldığı bilgisine ulaşıldı. Aynı tarzda rahatsız edici olayların geçen yıl da yaşandığı ve misyonerlik faaliyeti için Konya'ya gelen kişilerin özellikle en fazla Şeb-i Arus törenleri dönemini tercih ettiği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

İNCİL’İN İÇİNDE HAFIZA KARTI DA VAR

İranlı misyonerlerin dağıttıklarını İncillerin içerisine 8 GB’lık hafıza kartı da koydukları ortaya çıktı. Dağıtılan hafıza kartında ise Farsça olarak hazırlanmış misyonerlik mesajları ve Hıristiyanlık dinini öven mesajlar yer alıyor. Konya’da dağıtılan Farsça İncillerin 2014 yılında hazırlandığı 2018 yılında İngiltere merkezli kalameh isimli bir misyonerlik ofisinde basıldığı ve dünya genelindeki İranlılara dağıtıldığı belirlendi. Küçük boy olarak basılan İnciller Kalameh.com isimli internet sitesi ise hem İngilizce ve Farsça yayın yapıyor. Elam Ministries isimli misyonerlik örgütünün hedefinde İranlılar var. İnternet sitesinde Farsça ve İngilizce yapan örgüt İranlıları tuzağına düşürmek için özellikle yurtdışına çıkan İranlılara ulaşmaya çalışıyor. Misyoner gruplar İranlı turistlere daha rahat ulaşabilmek için yine İran’dan Avrupa ülkelerine kaçan ve din değiştiren İranlıları kullanıyor.

HEDEFTE İRANLI TURİSTLER VAR

Kendilerine turist izlenimi veren iki kişinin İncilleri Mevlana Meydanı’nda yasa dışı şekilde rahatça dağıttı. Misyonerlerin Farsça İncil dağıtarak, Konya’ya gelen İranlıları hedef aldığı ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise “2-3 gün burada birileri İranlı misafirlerimize mor bir kitap dağıttı. Kitabı sonradan görünce dağıtılan şeyin İncil olduğunu anladık. Hz. Mevlana’yı Anma Etkinliklerinin böyle bir şeye alet edilmesini asla kabul edemeyiz. Zabıta da bu konuda bir şey yapamıyor. Yasal boşluktan dolayı bu insanlar rahatça İncil dağıtıyorlar. Bunun önüne geçilmesi lazım” dedi.

İRANLI TURİSTLER DURUMDAN RAHATSIZ

Hz. Mevlana’yı Anma Etkinliklerine ve Vuslat Törenlerine katılmak için Konya’ya gelen İranlı turistler ise kendilerine yönelik yapılan misyonerlik çalışmalarından dolayı rahatsızlıklarını dile getirdi. İsmini vermek istemeyen İranlı bir ziyaretçi, “Konya’ya ilk defa bu yıl geldim. Hz. Mevlana’yı Anma Törenlerine katılmaktan dolayı oldukça mutluyum. Fakat burada İranlılara yönelik Hıristiyanlık dini ile ilgili çalışmaların yapılmasından oldukça rahatsız olduk. İran’dan iki kişi yanımıza gelerek, bize Farsça olarak hazırlanmış İncil hediye ettiler ve telefon numaramızı istediler. Sonra kendi telefon numaralarını İncillerin üzerine yazdılar ve imzaladılar. Bizimle tekrar görüşmek istediklerini söylediler. İncil’in içerisinde bir de hafıza kartı vardı. Hafıza kartında ise Farsça olarak hazırlanmış misyonerlik mesajları vardı. İranlıların neredeyse büyük kısmına İncil hediye ettiler. İranlılar bu İncilleri ülkelerine götüremezler. Çünkü; İran’da misyonerlik çalışmaları yasak. İranlıların hedef alınmasından rahatsız olduk. Biz; Müslüman bir halkız ve dinimize bağlıyız. Mevlana Törenlerinde böyle bir faaliyete izin verilmemeliydi” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

kalameh.jpg

3-10-002.jpg

398117a5-03ae-4c7c-bcef-87d0dc4e07fd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum