Konya’da mini Dünya Kupası turnuvası yapıldı  

Konya’da mini Dünya Kupası turnuvası yapıldı  

Konya'daki üniversitelerde eğitim gören 25 ülkeden 299 öğrenci, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvasında birlik ve beraberlik için top koşturdu.

Konya'daki üniversitelerde eğitim gören 25 ülkeden 299 öğrenci, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvasında birlik ve beraberlik için top koşturdu.

Üniversite ve İki Doğu İki Batı Derneği işbirliğiyle, kentte çeşitli üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilerin ülkeyi daha yakından tanımaları ve Türk öğrencilerle kaynaşabilmeleri için "Dünya Kupası Futbol Turnuvası" etkinliği düzenlenmesine karar verildi.

Organizasyon için harekete geçen yetkililer, şehirdeki 5 üniversiteyle temasları sonucu, 25 ülkeden 299 öğrencinin katılımıyla bir futbol turnuvası organize etti.

Yaklaşık bir ay süren turnuvayı, penaltılarda Türkiye'yi eleyen Kazakistan kazandı.

"Organizasyon mini bir dünya kupası niteliği taşıyordu"

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, milletlerin kaynaşması açısından çok güzel ve anlamlı bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin yabancı öğrencilere ev sahipliği yapma konusunda iyi olduğu aktaran Doğan, "Burada en önemli olan husus, turnuvaya 25 ülkeden 299 sporcu öğrencinin katılması. Organizasyon, mini bir dünya kupası niteliği taşıyordu. Zira maçlar, bir ayda tamamlandı " dedi.

Doğan, yaklaşık bir ay süren turnuvanın hiçbir sıkıntı yaşanmadan sona erdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yurt dışından gelen bu öğrencilerin, Türk öğrenciler ve birbirleriyle olan iletişimlerini artırabilmek, birbirleri arasındaki sevgi bağını koruyabilmek ve ülkelerine döndükleri zaman da ülkemiz adına gönül elçileri olabilmeleri için tatlı bir rekabet ortamı oluşturmaya çalıştık. Tamamen sportif centilmenlik kuralları içerinde güzel bir etkinliği gerçekleştirmiş olduk."

Çekilen kuraların ardından grup aşamasıyla başlayan "Dünya Kupası Futbol Turnuvası" etkinliğine, Mısır, Yemen, Azerbaycan, Türkiye, Afganistan, Irak, Sierra Leone, Etiyopya, Sudan, Nijer, Kırgızistan, Uganda, Kamerun, Suriye, Çad, Myanmar, Somali, Kazakistan, Tanzanya, Endonezya, Mali, Fildişi, Gine, Burkina Faso ve Filistin'in öğrencilerinden oluşan takımlar katıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.