Konya'da mağazası olan marka konkordato ilan etti! Sermayesi belli oldu

Konya'da mağazası olan marka konkordato ilan etti! Sermayesi belli oldu
Konya'daki alışveriş merkezinde mağazası olan meşhur bebek giyim mağazası konkordato ilan etti. Ülke genelinde 11 şubesi olan markayla ilgili kararı mahkeme duyurdu.

Ekonomik krizin etkisiyle artan girdi maliyetleri şirketleri zora sokuyor. Konya dahil birçok ilde 11 şubesi olan ünlü bebek giyim markası konkordato ilan edenler arasına katıldı. Korkusuz Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ankara Batı 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, markanın arkasındaki çatı firma olan Özelcan Babymall Mağazacılık Dağıtım Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile şirket ortağı Ahmet Özelcan’ın başvurusu üzerine, 3 ay süreyle geçici konkordato mühleti verilmesine hükmetti.

baby-2.webp

Bu kararla birlikte şirket aleyhine yürütülen mevcut tüm icra takipleri durdurulurken, yeni yasal takip başlatılması da geçici olarak engellendi. Ödenmiş sermayesi 30 milyon lira, kayıtlı sermaye tavanı ise 80 milyon lira olan şirketin mali operasyonlarını denetlemek amacıyla mahkeme tarafından hukukçu Sinan Yazıcı, mali müşavir Naci Alkan ve işletmeci Turan Erol'dan oluşan üç kişilik bir geçici konkordato komiser heyeti görevlendirildi.

baby-mall-1.webp

Süreç kapsamında şirketin finansal dengesini korumak adına bir dizi ticari tedbir de devreye sokuldu. Mahkeme kararı doğrultusunda, geçici mühlet süresince bankalara ibraz edilen ancak karşılığı bulunmayan çeklerin üzerine "karşılıksızdır" ibaresi yerine "konkordato tedbiri" şerhi düşülmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca rehinli alacaklıların takip başlatma hakları saklı tutulsa da mühlet boyunca bu malların satışı gerçekleştirilemeyecek. Alacaklı tarafların 7 gün içinde itiraz ederek mahkemeden talebin reddini isteyebileceği bu kritik sürecin kaderi, 29 Eylül 2026 tarihinde yapılacak duruşmada kesin mühlet talebinin değerlendirilmesiyle netlik kazanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.