Konya'da kuraklık alarmı! Meşhur göl kurudu

Konya'da kuraklık alarmı! Meşhur göl kurudu

Konya'da yeterli yağmur ve kar yağışı görülmediği için meşhur göl kurudu. Fotoğraflara gölün içler acısı hali böyle yansıdı.

Konya merkez ve ilçelerinde sonbahar ve kışa yağışları yetersiz kaldı. Ocak ayında kar yağışı görülmezken Şubat ayının ortalarına gelinmesine rağmen kar yağışı düşmedi. Kentte tarımsal üretim yapan çiftçiler yeni sezonda su sıkıntısının yaşanabileceğini düşünüyor. Kuraklıktan dolayı hem göllerde hem de yeraltı sularında önemli miktarda kayıp yaşanması bekleniyor.

gol-kurudu-2.jpg

2 YIL ÖNCE SU DERİNLİĞİ 5 METREYDİ

Son olarak Konya'da meşhur olan bir gölde su seviyesi bitme noktasına geldi. Çumra ilçesinde 325 metre yüzey çapı ve jeolojik yapısıyla da ziyaretçi çeken Timraş Obruk Gölü de kuraklıktan etkilendi.

gol-kurudu-1.jpg

Su seviyesindeki düşüşün gözle görülür derecede fark edildiği gölde, suların çekilmesi çevredeki yerleşim yerlerinde yaşayanları da korkutuyor. Bundan 2 yıl önce 5 metre derinliğinde su ölçülen gölde şuan sadece su birikintisi kaldı. Timraş Obruk Gölü'nün son halini gören vatandaş ise tedirgin oldu.

eski-hali.jpgGÖLÜN 2 YIL ÖNCEKİ HALİ

TİMRAŞ OBRUK GÖLÜ'NÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

Timraş Obruk Gölü, Konya'nın Çumra ilçesi sınırlarında bulunan karstik obruk gölüdür. Gökhöyük köyü yakınlarında bulunduğundan Gökhöyük Gölü olarak da biliniyor. Elips şeklindeki göl 250 m ile 325 m çap, 30 m derinliğe sahip bir obruktur.

gol-kurudu.jpgGÖLÜN OCAK AYINDA ÇEKİLEN FOTOGRAFI

Göl suları yağışlardan etkilenmekte, su seviyesi değişimi hızlı ve büyük olmaktadır. Obruk Neojen yaşlı gölsel kireçtaşları içerisinde oluşmuştur. Göldeki su tatlıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum