Konya'da korkutan artış! Koronavirüs her tarafı sardı

Konya'da korkutan artış! Koronavirüs her tarafı sardı

Konya'da vaka ve ağır hasta sayısı arttı. Yoğun bakımda yatan hasta sayısı da 460'ı buldu. Bu hastaların ise 400'ünün Covidli olduğu öğrenildi.

Kış ayının gelmesi, vatandaşın kapalı ortama daha çok girmesiyle Covid-19'un seyri değişti. Tüm illerde olduğu gibi Konya'da da vaka ve ağır hasta sayısı artışa geçti. Konya'daki hastanelerde şuan için sürecin yönetilmesinde bir sorun yaşanmazken, vaka sayısındaki artış da tehlike çanlarını çaldırdı. Yetkililer, vatandaşa yine 3 altın kurala uyun çağrısı yaptı.

VAKA SAYILARI KONYA'DA DA ARTTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, Konya'daki son duumu Merhaba Gazetesi'ne değerlendirdi. İkinci dalga ile birlikte dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de vaka sayılarının arttığını aktaran Usta, Konya'da da vaka sayılarının artışa geçtiğini dile getirdi. Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla beraber hastanelerin doluluk oranında ciddi oranda bir azalma yaşandığını kaydeden Usta, vaka ve ağır hasta sayısındaki artışa rağmen Konya'daki hastanelerde yeni hastalar için yer sıkıntısının yaşanmayacağını ifade etti.

adsiz.jpg

YOĞUN BAKIMLARDA KAPASİTE ARTIRILDI

Usta, daha sonra şunları kaydetti: “Konya'da yoğun bakımlarda kapasite artırımına gidildi. Bugün hastaların yattığı odalar yerli üretim cihazlarla donatıldı, sağlık çalışanı sayımız artırıldı. Yoğun bakıma ihtiyacı olan hastalar için kaldığı odalar, yoğun bakım statüsüne kavuşturuldu, kavuşturuluyor. Covid dışında da yoğun bakıma girmesi gereken hastaların olması gerektiği akıllardan çıkarılmamalı. Korona dalgası şiddetini artırmaya devam ederse, işler sıkıntıya girebilir. Hastanelerde bir dönem rahatlama oldu. Sağlık çalışanlarımız da ilk kez rahat bir nefes aldı. Kışın gelmesi, insanların kapalı ortama geçmesiyle birlikte vakalarda artış oldu. 3 altın kurala mutlaka uymalıyız. Tedbiri elden bırakmamalıyız. Türkiye genelinde vaka sayısı 30 binin üzerinde. Şehirlerde de vaka sayıları binin üzerindedir. Burada sayının önemi yok. Önemli olan artan vaka sayıları karşısında bizim ne yapabildiğimiz. Taleplere karşılık verebiliyor muyuz veremiyor muyuz? Asıl mesel bu. Konya'da vaka sayıları artsa da sürecin yönetiminde ve hastanelerde sorun yok. Her bir kişi bizim için aynı kıymettedir. İnsan sağlığını önemsiyoruz. Ev ve aile içi ziyaretlerin önüne geçilmeli. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yeni önlemler açıklandı. İnşallah bu tedbirlerden sonra vaka sayılarının yeniden azalışa geçtiğini göreceğiz. Aşı çalışmaları yapılıyor, her bir çalışmayı çok önemsiyoruz. Burada her bir vatandaşımıza ayrı görev ve sorumluluk düşüyor. Konya'da yoğun bakım için sıra bekleyenler yok.”

GÜNLÜK VAKA BİN 500 YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTA SAYISI 462

Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre ise Konya'da günlük vaka sayısı ortalama bin 500'e dayandı. Konya'daki kamu hastaneleri, Tıp Fakülteleri ve Özel Hastanelerde yoğun bakımda yatan hasta sayısının da 462 olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı. Konya'da yoğun bakımlarda yatan 4A62 hastanın 400'ünün de Covidli olduğu belirtildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.