Konya'da kolonları kesilmiş çürük binada bir aile yaşıyor!

Konya'da kolonları kesilmiş çürük binada bir aile yaşıyor!

Konya'da kolonları kesilen ve çürük olduğu anlaşılan binada bir ailenin yaşadığı tespit edildi. Vatandaş ise böylesine tehlikeli bir binada yaşamın devam etmesini uygun bulmadıklarını dile getiriyor.

Konya’da Larende civarında yarısı yıkılmış bina hakkında konuşan vatandaşlar, “Burada bulunan yapı çok tehlikeli. Temelinde birçok sorun bulunuyor. Kolonlarının sağlam olmadığı binanın çürüklüğünden anlaşılıyor” dedi.

5-1-960x640.jpg

Konya, şiddetli bir sallantıya dayanamayacak birçok bina bulunuyor. Larende yolu, Furgan Dede Caddesi’ndeki iki katlı yarısı yıkılmış virane yapı büyük risk oluşturuyor. Birçok vatandaşın önünden geçtiği binanın içerisinde bir ailenin yaşadığı da biliniyor. Bina temelinin ve kolonlarının kesildiğini belirten vatandaşlar konu ile ilgili yetkililerden yardım bekliyor.

5-2-960x640.jpg

BİNADA AİLE YAŞIYOR!

Furgan Dede Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar, binanın yıkılmasından endişe duyduklarını belirterek, insanların zarar görmesinden korktuklarını söyledi. Vatandaşlar, “Burada bulunan bu yapı çok tehlikeli. Temelinde birçok sorun bulunuyor. Kolonlarının sağlam olmadığı binanın çürüklüğünden anlaşılıyor. Binanın yarısı zamanında yıkıldı. Balkonlarını tutan bir korkuluk dahi bulunmuyor. En alt kat depo olarak kullanılıyor. Burada bulunan deponun duvarları delik haline gelmiş. Kullanılan demirlerin parmak inceliğinde olduğu görülüyor. Yakın zamanda uzmanlar açıklamalarda bulundu. Konya’da 7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğinden endişeliler. Bu tür binalar burada çok fazla var. Ama maalesef kendiliğinden yıkıldığında veya deprem olduğunda anlayacaklar. İnsanlar öldüğünde tedbir alınacak. Bunun önüne geçmemiz lazım. İşimizi şansa bırakamayız. Bu çürük binada bir aile yaşıyor. İçinde çocuklar bile var. Olası bir depremde bu bina hemen yıkılır. Yetkililerden acil bir şekilde yardım talep ediyoruz” diye konuştular.

5-3-960x640.jpg

HATALARDAN DERS ÇIKARTMIYORUZ

Binanın çevresinde esnaflık yapan vatandaşlar, bu tür binaların Konya’da fazla olduğunu söyleyerek, olası bir depremde birçok kişinin hayatını kaybedeceğini kaydetti. Esnaflar, “Bu civarda bunun gibi çok sayıda eski binalar bulunuyor. Bu binanın sağlam olduğuna dair söylentiler var. Bu binanın neresinin sağlam olduğunu merak ediyorum. Kolonları kesilmiş, temeli delinmiş ve kullanılan demirler parmak genişliğinde ve çürümüş zamanla. Acil bir şekilde binanın tahliye edilmesi gerekiyor. Bu bina gibi birçok çürük bina bulunuyor Konya’da. Özellikle Muhacir Pazarı civarında o kadar çok çürük bina bulunuyor ki, insanlar önünden geçmeye korkuyorlar. Biz hatalardan ders çıkartmıyoruz. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hatanın bedelini 50 bin can vererek ödedik. 50 bin insan daha ölünce akıllanacağız galiba. Belediye veya bakanlık kim bakıyorsa bu konuyla ilgilensin” ifadelerini kullandılar

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.