Konya'da kış bitti, bu tarihte bahar başlıyor

Konya'da kış bitti, bu tarihte bahar başlıyor

Konya kenti merkezinde yaşayan milyonlarca vatandaşa üzücü haberi Meteoroloji verdi. Buna göre Konya'da kış bitti, bahar bu tarihte geliyor.

Türkiye genelinde bu yıl kış mevsimi normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla devam ediyor. Birçok kentte beklenen kar yağışları düşmedi. Kurak geçen Aralık ve Ocak ayı vatandaşı üzdü. Çiftçilerin yetersiz yağış miktarından dolayı rekolte kaybı beklentisi devam ediyor.

adsiz.jpg

KAR YAĞMADIĞI İÇİN KONYALILAR ÇOK ÜZÜLDÜ

Hava sıcaklıklarının düşmesine rağmen Konya merkezde kar yağışının görülmemesi vatandaşı üzdü. Geçtiğimiz haftalarda Konya'nın yüksek kesimlerine kar yağdı. Uzmanlar, yetersiz yağışlardan dolayı barajlardaki su miktarının azalacağını diye getiriyor. Bu gerekçeyle su tasarrufunun vatandaşa anlatılması gerektiği söyleniyor.

konya-bahar.webp

ŞUBAT AYINDA BAHAR GELİYOR

Şubat ayıyla birlikte kar yağışı bekleyenlere kötü haberi Meteoroloji verdi. Yapılan son tahminlere göre Konya'da hava sıcaklıkları yükselişe geçiyor. Çarşamba günü 17 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığıyla kentte adeta bahar havası yaşanacak. Cuma günü ise hava sıcaklığı tekrar düşecek ve kentte yağmur etkili olacak.

Konya için 5 günlük hava durumu raporu şu şekilde:

adsiz-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi