Konya'da kiralık daire fiyatları yükselişe geçti! 20-30 bin TL isteyenler var

Konya'da kiralık daire fiyatları yükselişe geçti! 20-30 bin TL isteyenler var

Konya'da kiralık dairelerin fiyatı, son günlerde yine yükseldi. Şehirde 2+1 daireler 10 bin, 3+1'ler ise 12 bin liradan ilana çıkıyor. Asgari ücretin 17 bin TL olduğunu hatırlatan Konyalılar, “El insaf. Bu kadar da olmaz” diyor

En temel ihtiyaçların başında gelen 'barınma ihtiyacını' ekonomik yönden karşılayabilmek, Türkiye'de eziyete döndü. Asgari ücretin 17 bin TL, emekli maaşının ise 10 bin lira olduğu günümüzde Konya'da en ucuz kiralık dairenin fiyatı 10 bin TL'den başlıyor. 10 bin liradan başlayan kiralık konutlar, genelde 2+1 oluyor. 3+1 dairelerin fiyatı ise daha yüksek oluyor. Vatandaş, Konya'da eskisi gibi hem kiralık ev bulamazken hem de fiyatların yükselmesinden dert yakınıyor. Konumuna, metrekaresine ve çeşitli özelliklerine göre şehirde kiralık dairelerin fiyatı 25-30 bin TL'yi buluyor.

4-2-sedat-altinay.jpg

EV KİRALAMAK LÜKS OLDU!

Konyalılar, kiralık daire bulmakta zorluk çekerken, bulsa da emlakçı ve ev sahibinin ekonomik anlamdaki taleplerini karşılamakta güçlük yaşıyor. Kiralık daire tutmaya karar veren bir vatandaş, kira bedeli kadar emlakçıya da komisyon vermek zorunda kalıyor. Ayrıca ev sahibi tarafından da depozito isteniyor. Ortalama 13 bin TL'ye kiralık bir daire tutan vatandaşın cebinden ilk kira bedeli, emlakçı komisyonu ve depozito ücretiyle birlikte 39 bin TL para çıkıyor.

4-1-3.jpg

MERAM VE SELÇUKLU'DA KİRALAR ÇOK YÜKSEK!

Konya'da kiraların en yüksek olduğu iki ilçe Meram ve Selçuklu. Meram'da 2+1 kiralık dairelerin fiyatı 15 bin TL civarında. 3+1 dairelerin fiyatı ise 30 bin TL'ye kadar yükseliyor. Selçuklu'da da kiraların en yüksek olduğu konum Otogar civarı. Otogar civarındaki dairelerin fiyatı 15-20 bin lira arasında değişiyor. Meram'da bu dönemde kiralık villalar da ilanlara konuluyor. Kiralık villaların fiyatı ise 50 ile 75 bin TL arasında değişiyor.

TEK ODA VE APART DAİRELERE İLGİ ARTTI!

Kira fiyatlarının son dönemlerde aşırı yükselmesiyle birlikte, Konya'da tek oda ve apart daire satışları da hız kazandı. İlanlarda oda ve apartlar da sıklıkla yer almaya başladı. Konya'da apart dairelerin fiyatı 3 bin TL'den başlayıp, 6 bin 500 TL'ye kadar yükseliyor. Apart dairelerin fiyatı da artan taleple beraber yükselmeyi sürdürüyor. Kısa süre önce en lüksü 3-4 bin TL olan apart daireler, bugün 6 bin 500 TL'den ilana koyuluyor.

'BUGÜN İÇİN PROBLEM YOK YARIN İÇİN BİR ŞEY DİYEMİYORUZ'

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Konya'da şu an için kiralık dairelerde bir sıkıntı yaşanmadığına dikkat çeken Başkan Altınay, “Hatta kiralık daire fiyatlarında bir geriye çekilme var” dedi. Düğün sezonunun başlayacağını belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu ana kadar kiralık daire bulma noktasında bir sıkıntı yaşamadık. Önümüzdeki süreçte düğünler başlayacak, tayinler yapılacak, atamalar olacak. Tekrar ifade ediyorum; kiralık dairelerde bugün için bir problem yok ancak yarın için bir şey diyemiyoruz. Düğün, tayin dönemlerinde hareketlenmeler talebe göre illaki olacak. Kiralık daire fiyatlarına gelince de kendi kafasından fiyat artıran çok ev sahibi var. Onlar da evini yazdığı fiyattan kiraya veremiyor.”

Konyalılar ise ev sahiplerinin dairelerine yüksek fiyat istemesinden rahatsız olduğunu ifade ederken, ev sahiplerine 'vicdanlı olun' çağrısı yapıyor.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum