Konya'da kar yağışı için hazırlıklı olun! Bu tarihte bekleniyor

Konya'da kar yağışı için hazırlıklı olun! Bu tarihte bekleniyor

Konya'da bu yıl vatandaşın kar hasreti dinmedi. Beklenen kar yağışları bir türlü gerçekleşmedi. Konya merkez ve ilçelerinde kar yağışı bekleniyor. Söz konusu tahmin sevindirdi.

Meteoroloji bu yıl yaptığı tahminlerle vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. Defalarca Konya merkez ve ilçeleri için kar yağışı tahmini geldi ancak beklenen yağışlar gerçekleşmedi. İklimlerdeki değişiklikten dolayı durumun böyle olduğu söyleniyor.

kar-konya-4.jpg

KONYA OCAK VE ŞUBAT AYINDA BAHAR HAVASINI YAŞADI

Çok soğuk kış mevsimleriyle bilinen Konya bile son yıllarda ılıman kış mevsimi yaşar oldu. Kentte Ocak ve Şubat aylarında hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükseldi. Kış mevsiminin bitmesine kısa süre kala vatandaşı sevindirecek yeni bir tahmin yapıldı. Son hava durumu tahminine göre Konya merkez ve ilçelerinde kar yağışı bekleniyor.

konya-kar-2.webp

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR

Önümüzdeki hafta perşembe günün kadar hava sıcaklığı kademeli olarak yükselecek. Kentte gündüz sıcaklıkların 17 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. 22 Mart Cuma günü ise aniden hava sıcaklıkları düşecek.

kar-konya.jpg

Bu tarihte Konya merkez için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Uzmanlara göre gece saatlerinde hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düşeceği için kent merkezi ve yüksek kesimlerde kar yağışı görülebilir. Söz konusu tahmin Konyalıları çok sevindirdi.

Konya için son tahminler şu şekilde:

adsiz-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi