“Konya'da ikinci parti konumundayız”

“Konya'da ikinci parti konumundayız”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından, kuruluşlarının 1. yıldönümü dolayısıyla parti binasında bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici'nin yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri katıldı. Aile ilişkilerinin devlet kademesine yansıtılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını söyleyen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, devlet kurumlarının içinde bulunduğu durumun içler acısı halde olduğunu aktardı.

img-8848-1280x715.jpgGösteriş, lüks, şatafatın her yeri sardığını belirten Ekici, “İtibardan tasarruf olmaz anlayışıyla hareket ediliyor. Ekonomi yerle bir oldu. Faiz, bütçe açığı, cari açık artıyor. Adalet yerlerde. Yargı bağımsızlığı diye bir şey kalmadı. Hukuk devleti olmanın çok ötesindeyiz. Demokratik hukuk devletinin ilkelerinin işletilmediği bir ülkeye güven olmaz, yatırımcı da gelmez. Kamu yönetiminin şeffaflığı ortadan kalktı. Hesap verilemiyor. Rant düzeni her yeri sardı. STK'lar, üniversiteler, özgürlüğün ve kamuoyu vicdanının sesi olamıyor. Medya; dizayn edildi, bastırıldı,susturuldu. İstifa eden damadın haberi, 2 gün verilemedi. Gurur ve kibir aldı başına gitti. Tevazu ve samimiyet kaybedildi. Esnaf büyük bir çıkmaza itildi. Lebaleb kongreler yapıldı. Yasaklar tanınmadı” dedi. Gelecek Partisi'nin açıklamış olduğu manifestolardan da bahseden Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ya yeni bir hal ya izmihlal diyen Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurduğumuz yeni kadrolarımızla harekete geçtik. İnsan onurunu her şeyden daha fazla önemsiyoruz. Ortak akılın devre dışı bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Yargı bağımsızlığı için olmazsa olmaz diyoruz. Siyasette önce ahlak diyoruz. Nezaketi, tevazuyu çok önemsiyoruz. Her şeyden önemlisi ise düşmanlaştırma politikasını kabul etmiyoruz. Yönetim kadrolarımızı çok farklı ideolojilere sahip olan arkadaşlarımızla kurduk. 16 Ağustos'ta il kongremizi yaptık. 31 ilçe ve 612 mahallede teşkilatlandık. 18 ilçe kongremizi yaptık. 8 ilçe kongremizi de Mart ayında kalan 5 ilçe kongremizi de Nisan ayında Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu beyin katılımıyla yapacağız. 18-19 Mart tarihlerinde Akşehir kongremizi yapacağız. Doğanhisar, Akşehir, Tuzlukçu, Sarayönü, Ilgın, Hüyük'te programlarımız olacak. Gelecek Partisi Konya olarak ilçe teşkilatlarımızı ve esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. 28 ilçemizde yaklaşık bin 500 esnafımızı, STK’ları ve yerel yöneticilerimizi ziyaret ettik Halkın partimize olan teveccühü artıyor. Gelecek Partisi, bugün Konya'da ikinci parti konumunda. Hedefimiz Konya'da en az yüzde 50 oy almak. Önümüzdeki süreçte mahalle ve ev ziyaretlerini artıracağız, çalınmadık kapı bırakmayacağız.”

EMRE ÖZGÜL

img-8853-1280x715.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum