Konya'da hava sıcaklıkları aniden düşecek! Bu tarihe dikkat

Konya'da hava sıcaklıkları aniden düşecek! Bu tarihe dikkat

Konya'da hava sıcaklıkları son günlerde yüksek seyrediyor. Vatandaş, bu durumun daha ne kadar süreceğini merak ederken dikkat çeken bir açıklama geldi. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklıkları aniden düşecek.

Türkiye genelinde bu yıl kış mevsimi kurak geçti. Dağlara bile yeterli miktarda kar yağmadı. Baraj ve göllerde su miktarı bu yüzden düşüşe geçti. Vatandaş bu yüzden bahar yağışlarından umutluydu.

konya-1.jpg

Meteoroloji verilerine göre ise ülke genelinde hava sıcaklıkları yükselişe geçecekti. Tahminler tuttu ve bu hafta hava sıcaklıkları yükseldi. Konya merkez ve ilçelerinde gündüz saatlerinde 27 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları vatandaşı bunalttı.

konya-2.webp

Herkes sıcak havanın bu şekilde devam edip etmeyeceğini merak ediyordu. Meteoroloji son verilerini paylaştı. Buna göre Konya'da hava sıcaklıkları aniden düşecek. Yarın 20 dereceye kadar düşecek sıcaklıkların ardından kent genelinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Öte yandan Konya'da Pazar gününden itibaren sıcaklıkların yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

Konya için 5 günlük hava tahmini şu şekilde:

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi