Konya'da hava sıcaklığı 15 derece birden düşüyor! Soğuklar etkili olacak

Konya'da hava sıcaklığı 15 derece birden düşüyor! Soğuklar etkili olacak

Konya iki gündür yaz aylarını hatırlatan hava sıcaklıklarını yaşıyor. Kent genelinde en yüksek hava sıcaklığı 25 dereceye kadar yükseldi. Uzmanlar ise Konya'da hava sıcaklığının 15 derece birden düşeceğini açıkladı.

Türkiye genelinde mevsimsel değişikler daha çık hissedilmeye başlandı. Bu yıl kış mevsiminde kar yağışları ortalamanın altında kaldı. Yeterli yağışlar gerçekleşmediği için göl ve barajlardaki doluluk oranı da düştü.

konya-9.jpg

İç Anadolu Bölgesi, hava sıcaklığı farkının en çok hissedildiği bölgelerin başında geliyor. Geçtiğimiz yıllarda kar yağışının yoğun gerçekleştiği Konya'da bu yıl neredeyse hiç yağış görülmedi. Kentte yaşayan milyonlarca vatandaş kar yağışının ne zaman geleceğini merak ederken havalar aniden ısındı.

konya-4.jpg

Konya iki gündün yaz aylarını anımsatan sıcak havanın etkisine girdi. Kent merkezinde hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar yükseldi. Konyalılar sıcak havanın daha ne kadar etkili olacağını merak ediyor. Meteoroloji uzmanları ise 'kış bitmedi' dedirten tahminleri paylaştı.

konya-2.jpg

Yapılan tahminlere göre Konya'da havalar yeniden soğuyacak. 15 derece birden düşmesi beklenen sıcaklıklardan dolayı vatandaşa uyarı geldi. 8 Nisan Pazartesi günü kentte hava sıcaklığının 11 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor. Sonraki günlerde ise kademeli bir yükseliş yaşanacağı öngörülüyor.

Konya için uzun vadeli hava tahmin raporu şu şekilde:

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi