Konya'da günlük vaka sayısı belli oldu

Konya'da günlük vaka sayısı belli oldu

Konya'nın da dahil olduğu birkaç ilde vaka sayısı yeniden artışa geçti. Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Günlük vaka sayımız 2 bin 238 oldu” dedi

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de korona virüs ile mücadele devam ediyor. Vaka sayısı, illere göre de değişiklik gösteriyor. Çemberin daralmasıyla beraber pandemiye bağlı ölüm oranları ve vaka sayısı da artıyor. Tedbir ve kurallara riayet edilmemesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da vaka sayısında yeniden artışlar yaşanıyor. Bir ara hasta sayısının ciddi oranda azaldığı hastanelerde bugün yine çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran kişi sayısı arttı. İşin sevindirici tarafı ise vaka sayılarının hastane yataklarına aynı oranda yansımaması oluyor. Konya’da hastane yataklarında bir sıkıntı yaşanmıyor.
AY BAŞINDA GÜNLÜK VAKA 180 CİVARINDAYDI
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, vatandaşın tedbirlere karşı olan hassasiyetinin zayıfladığını bu durumla birlikte de vaka sayılarının arttığını kaydetti. Çetin, “Merkezde de çok fazla vaka var. Bir de vakaların görülme yaşı ciddi şekilde düştü. İlçelerde de vakalar artıyor. Vatandaş, tedbirler konusunda hassasiyetini kaybetti. El hijyenine dikkat etmemiz gerekiyor” dedi. Çetin, daha sonra şunları kaydetti: “Ayın başında 180 olan Konya rekoru dün itibari ile kırıldı. 2 bin 238 yeni PCR pozitif vakamız var.
Tahmin edeceğiniz gibi bunlar PCR yaptıranlar. Yaptırmayalar evde mi? Elbette hayır. Aramızda dolaşıyorlar. Maskenizi mutlaka takarak kendinizi koruyun” şeklinde konuştu.
YİNE SÖYLÜYORUZ: AŞIDAN BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK
“Bu tür pandemi durumlarında devletimiz çok büyük bir mali bedel ödedi. Esnafımız çok ciddi bedeller ödedi, 1- 1,5 yıldır dükkanları kapalı kaldı, evine ekmek götüremeyen insanlarımız oldu” diyen Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böyle bir durumda aşı konusu keyfiyete bırakılmamalı ama tabi ki devletimiz bir çok parametreyi birden düşündüğü için yöneten arkadaşlar farklı boyutlarda davranabiliyorlar. Ancak en azından şuan aşı ile aşısız insanı ayırt etmek, aşısız insanı biraz daha toplumdan izole edilmesini sağlamak gerektiğini düşünüyorum. Aşıdan başka çıkar yolumuz yok. Çok dikkatli olmalıyız.”
EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum