Konya'da fiyatlar uygun ama pazar durgun

Konya'da fiyatlar uygun ama pazar durgun

Yaz aylarının gelişiyle birlikte pazar tezgâhlarındaki ürün çeşitliliği arttı. Yazın meyveleri pazar tezgâhlarındaki yerini alırken, fiyatlar daha düşmeye başladı. Esnaflar, “Satış çok az” dedi

Sebze ve meyve fiyatları düştü. Pazardaki çeşitlilik ise arttı. Buna rağmen esnafın satışı ise azaldı. Alım gücü azalan vatandaş, eskisi gibi sebze ve meyve tüketemiyor. Bu durum da satışlara olumsuz yansıyor.

PAZARDA İŞLER DURGUN

Melike Hatun Çarşısı (Kadınlar Pazarı) içerisinde satış yapan esnaflar tezgâhlarda ürünlerin arttığını ancak pazarda eskisi kadar yoğunluğun olmadığını söyledi. Pazar tezgâhlarında kayısı, kiraz, vişne, kavun, karpuz, yerini alırken kavun, karpuz fiyatları da fiyatları yavaş yavaş düşmeye başladı. Melike Hatun Çarşısı esnafların fiyatların uygun olduğunu ancak vatandaşların Pazarda eskisi kadar alışveriş yapmadığını dile getirdi. Öte yandan kendi bahçesinde yetiştirdiği ürünleri satmaya gelen vatandaşlar pazar önünde yerini aldı

adsiz-004.jpg

FİYATLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Kadınlar pazarı esnaflarından Ali Kaya, fiyatların vatandaşın bütçesine uygun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yaz mevsimi geldi bahçelerde domates salatalık çıkmaya başladı. Ürün fazla gelmeye başlayınca da fiyatlar düşmeye başladı. Tezgâhlarımızda ürün çeşitliliğimiz oldukça fazla. Ancak pazar eskisi kadar hareketli değil. Fiyatlar makul. Domates 5 lira, salatalık 5 lira, fasulye 15 lira, patlıcan 10 lira biber 12 ila 15 lira arasında. Pazarda şu anda fiyatlar uygun durumda. Yerli meyveler yavaş yavaş çıkmaya başladı. Şuan en çok kiraz var. Kirazın fiyatı ise 10 ile 15 lira arasında değişiyor.”

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

Yerli meyvelerin yavaş yavaş pazar tezgâhlarındaki yerini aldığını belerten Bünyamin Çay ise, “Bu sene Konya’da meyve hasadı iyi. Tezgâhlarda en çok kayısı ve kiraz var. Kirazın ve kayısının kilogram fiyatı 15 lira. Önceden bu mevsimlerde pazarda güzel bir yoğunluk olurdu. Şuanda pazarda bir durgunluk söz konusu. Temmuz ayı içerisinde tezgâhların daha da şenlenmesiyle hareketliliğin biraz daha artacağını öngörüyoruz ” ifadelerin kullandı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum