Konya'da fabrikası olan dev şirket ortaklarına kar payı dağıtmayacak

Konya'da fabrikası olan dev şirket ortaklarına kar payı dağıtmayacak

Konya ve Türkiye genelindeki dev şirketler her yıl ortaklarına kar payı dağıtıyor. Konya'da fabrikası olan ve çok bilinen bu firma ortaklarına kar payı dağıtmayacak.

Konya ve Türkiye genelinde borsada işlem gören yüzlerce firma var. Borsaya giren firma sayısı da her geçen gün artıyor. Borsada işlem gören firmaların binlerce hissedarı oluyor. Yatırımcılar bu firmalara hem hisselerinin değerlenmesi hem de yıllık kar payı almak maksadıyla yatırım yapıyor.

dev-fabrika-karpayi.jpg

Bazı firmalar ise ortaklarına kar payı dağıtmıyor. Kar payı dağıtmayan firmalardan bir tanesi de Konya'da fabrikası olan firma. Söz konusu firma kısa süre önce halka arz yöntemiyle borsada işlem görmeye başlamıştı.

kar-payi-dagitmayacak.jpg

Eksun Gıda bu yıl ortaklarına kar payı dağıtmayacağını açıkladı. Eksun Gıda'nın Konya'da fabrikası var. Sinangil Un Fabrikasını bünyesinde bulunduran Eksun Gıda çok geniş yelpazede üretim gerçekleştiriyor.

Eksun Gıda'nın ortaklarına kar payı dağıtmıyor oluşu herkesi şaşırttı. Kar payı dağıtılmamasına gerekçe olarak ise geçmiş dönemden kalan borçlar gösterildi.

İşte söz konusu kara ilişkin şirket tarafından yapılan açıklama:

Yönetim Kurulu’muzun 24.05.2023 tarihli toplantısında,

Şirketimizin, 2022 yılı faaliyetleri sonucunda, Sermaye Piyasası Kurulu (“SPK”) düzenlemeleri uyarınca hazırlanmış olan bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarında 224.359.169 TL net dönem karı olmasına karşın, Vergi Usul Kanunu’na göre hazırlanmış yasal kayıtlarımız da yer alan 48.308.947 TL dönem net karı ile 76.058.714 TL tutarındaki geçmiş yıllar zararının netleşmesi sonucunda net dağıtılabilir kar bulunmadığından, genel kanuni yedek akçe ayrılmamasına ve SPK’nın kar dağıtımına ilişkin düzenlemelerine uygun olarak, dağıtılabilir net dönem karından ortaklara kar payı dağıtılmamasının Genel Kurul’a önerilmesine, karar verilmiştir.

Kamunun bilgisine arz ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum