Konya'da fabrikası olan dev firma sermayesini 600 milyon liraya yükseltti

Konya'da fabrikası olan dev firma sermayesini 600 milyon liraya yükseltti

Konya ve Türkiye genelinde fabrikaları olan dev firma sermayesini 600 milyon liraya yükseltme kararı aldı. Söz konusu karar piyasada olumlu karşılandı.

Türkiye genelinde gıda sektöründe faaliyet gösteren dev firmalar var. Bunlardan birisi de Eksun Gıda. Konya'da Sinangil Un Fabrikası bu firma tarafından işletiliyor. Ülke ve şehir ekonomisine olumlu katkıda bulunan bu fabrika ile ilgili yeni gelişmeler merak ediliyor.

eksun-3.jpg

Eksun Gıda bir süredir Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerde 1 yılda 413 milyon lira kazanç elde ettiğini duyuran firmadan yeni açıklama geldi. Son karara göre Eksun Gıda sermayesini 600 milyon liraya yükseltecek.

eksun-1.jpg

FİRMA TARAFINDAN KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş (EKSUN) tarafından 22 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Bedelsiz Sermaye Artırımına İlişkin Sermaye Piyasası Kurulu Başvurusu hakkında açıklama yapıldı.

eksun-2.jpg

Söz konusu açıklama şu şekilde:

Yönetim Kurulumuzun 09.05.2024 tarihli kararı ile Şirketimizin mevcut 70.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, Emisyon Primi hesabından karşılanmak suretiyle 530.000.000 TL artırılarak, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği’nin 6'ncı maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca bir defaya mahsus olmak üzere 240.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanının aşılarak, 600.000.000 TL’na yükseltilmesi ile ilgili olarak, İhraç Belgesi’nin onaylanması ve Şirketimiz Esas Sözleşmesi’nin 6.maddesinin yeni haline uygun görüş verilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapılmıştır. Kamunun bilgisine arz ederiz.

Eksun Gıda'nın bu kararı piyasa olumlu karşılandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum