Konya'da etli çiğköfte yapan tek mekan: Kilosunu 500 liraya satıyor

Konya'da etli çiğköfte yapan tek mekan: Kilosunu 500 liraya satıyor

Çiğköfte Ustası Bekir Erkol, "Konya’da müşterilerimize güven sağladık. Etli çiğköfteyi Konya gerçekten çok sevdi. Çiğköftenin kilosu 500, dürüm ise 80 TL. Bu gel al fiyatı" dedi

Türk mutfağına özgü bir lezzet olan çiğköfte, bugün Konya’da en çok tüketilen ürünler arasında yer alıyor. Konyalı, makine çiğköftesinden ziyade etli çiğköfteyi daha çok seviyor. Özel izin ve ruhsat alarak, her gün kilolarca taze el yoğurmalı çiğköfte yapan Şifa Etli Çiğköfte İşletme Sahibi Çiğköfte ustası Bekir Erkol, Konya’ya böyle bir lezzet kazandırdığı için mutlu olduğunu belirtti. Selçuklu’da Kılınçarslan Mahallesi, Ankara Sokak’ta hizmet veren Bekir Usta, “Bu lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın” dedi.

whatsapp-image-2024-01-13-at-15-12-24.jpeg

MALZEMENİN EN KALİTELİSİNİ KULLANIYORUZ

Şifa Etli Çiğköfte İşletme Sahibi, Çiğköfte ustası Bekir Erkol, çiğköfte yapmayı babasından öğrendiğini dile getirdi. Aslen Konya Bozkırlı olan Erkol, “Babam, görev icabı doğuya gidip, geliyordu. Doğu şehirlerini gezen babam, çiğköfte yapmayı öğrenmiş. Küçükken bize çok çiğköfte yapardı. Ben de babamdan öğrendim” dedi. Konya’da etli çiğköfte yapıp sattıklarını ifade eden usta Erkol, “Bir çiğköfteyi lezzetli yapan şey, ustanın hüneri kadar, çiğköftede kullanılan malzemedir. Ben, çiğköftede çok kaliteli et kullanırım. Çiğköfteye en kaliteli maydanozu, yeşil soğanı katarım. Asla paradan, masraftan kaçmam. Baharatın en kalitelisini çiğköftede kullanırım. Türkiye’nin en bilinir ve kaliteli sarımsağı olan Taşköprü sarımsağını tercih ederim. Zeytinyağımız ve salçamız özel yapımdır. Tüm bunların üzerine bir de sevgimi katıyorum. Ortaya mükemmel bir çiğköfte çıkıyor. Müşteri için en önemli husus güvendir. Çok şükür bu güveni sağladık” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-01-13-at-15-12-31.jpeg

KONYA ETLİ ÇİĞKÖFTEYİ ÇOK SEVDİ

“Normal şartlarda etli çiğköfte yapıp, satmak yasak” diyen Çiğköfteci Bekir Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zamanında İzmir’de talihsiz bir olay yaşandı. Bunun üzerine Türkiye genelinde etli çiğköfte satışı yasaklandı. Bazı ustalar özel izin ve ruhsatla bu işi yapmaya devam ediyor. Konya’da biz de bu belgeyi aldık. O izne göre çiğköftemizi yapıp satıyoruz. Bu izni, ruhsatı herkese vermiyorlar. Konya’da etli çiğköfteyi sadece biz yapıyoruz. Bu çiğköfteyi de sıradan yapmıyoruz. Biz de makine yok. Çiğköfteyi elle yoğuruyoruz. Yüzde yüz dana biftekten yapıyoruz çiğköfte etini. Konyalılar, etli çiğköfteyi çok sevdi. Bir yiyen, bir daha geliyor. Konya’nın farklı ilçelerinden özel dükkânımıza gelip, çiğköfte yiyip gidiyorlar. Müşterilerimize sıradan bir sofra hazırlamıyoruz. Turpundan, turşusuna her şey sofrada var. Turplarım bile özel.”

whatsapp-image-2024-01-13-at-15-12-05.jpeg

HER AYIN BELLİ GÜNLERİNDE KAMPANYA YAPILIYOR

Selçuklu’da Kılınçarslan Mahallesi, Ankara Sokak’ta hizmet verdiklerini söyleyen Çiğköfteci Bekir Usta, ayrıca şunları kaydetti: “Ben, 25 yıldır çiğköfte yapıyorum. Çiğköftemizi her gün taze taze yoğururum. Her ayın belli günlerinde çiğköftede kampanya yapıyoruz. Her ayın 1 ve 15’inde çiğköfte yüzde 50 bedava. Her Çarşamba da 2 dürüm alana 3’üncüsü bedava. 1 kilo etli çiğköfteyi 500 TL’ye satıyoruz.

whatsapp-image-2024-01-13-at-15-12-12.jpeg

Yanında 2 adet büyük boy marul, nane, maydonoz, limon, karışık turşu, yakan biber, turşu, badem kornişon tursu, 5 adet lavaş var paketin içinde. Dürüm fiyatımız 150 gram özel lavaşı ile birlikte 80 TL. Bu, gel al fiyatıdır. Alo pakette çiğköftenin kilo fiyatı, 550 TL. Porsiyon tabakta 250 gram tek kişilik ise 140 TL. 2 kişilik 500 gram 280 TL. 3 kişilik 750 gram 420 TL 4 Kişilik 1000 gram 550 TL. Özel gün ve geceler için de sipariş alıyor, çiğköfte yoğuruyoruz. Tüm Konyalıları bekliyoruz.”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum