Konya'da eski Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binası yıkıldı

Konya'da eski Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binası yıkıldı

Mevlana Meydanı karşısında uzun yıllar Konya İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi olarak hizmet veren iki bina yıllardır atıl olarak bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde binaların yıkım çalışması başladı.

 

Eski Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası için 2009 yılının Ramazan ayında meydana gelen depremin ardından oturulamaz raporu verilmişti. Depremde zarar gören binaların yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırılmıştı.

20200925-132533.jpg

Yıllardır bakımsız halde duran binaların dış görüntüsü ise Konya'ya yakışmıyordu. Her gün binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin önünden geçtiği bu iki binanın yıkım çalışması başladı. Eski binalar yıkılarak yerine bölgenin dokusuna uygun modern bir bina yapılacak.

YENİ BİNA 120 GÜNDE TAMAMLANACAK

Mevlana Müzesi karşısında olan ve yine aynı yere yapılacak yeni bina eski binadan çok daha büyük ve kullanışlı olacak. Binanın yapım süreci ise Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Belediye 29 Temmuz'da binanın yapım işi için ihaleye çıktı. İhaleyi kazanan Ankara firması YD Taahhüt İnşaat Mimarlık Müh. proje Dan. san. ve Tic. ltd. şti. ile 7 Eylül tarihinde sözleşme imzalandı. İhalenin sözleşmesinde yaklaşık maliyet ise 4.929.691,67 TL olarak yer aldı. Binanın inşa süresi ise 120 gün olarak belirlendi. Hava şartları uygun olmaması ve diğer olumsuz etkenlerin olmaması durumunda söz konusu takvime bağlı kalınacak.

SALİH ACIBADEM-Merhabahaber.com

20200925-132528.jpg

20180911_150236.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum