Konya'da doğdu İzmir'de yeni banka kurdu! Ortaklarını tanıyorsunuz

Konya'da doğdu İzmir'de yeni banka kurdu! Ortaklarını tanıyorsunuz

Türkiye ekonomisinde bankaların yeri önemli rol oynarken yeni bir banka daha kuruldu. Söz konusu bankanın Konya'da doğan bir kişi tarafından İzmir'de kurulması dikkat çekti.

Türkiye ekonomisinde bankaların yeri çok önemli. Banka olmadan iş yapan kuruluş neredeyse hiç yok. Bankayla hiç işi olmayan bir vatandaş bile en azından maaşını banka aracılığıyla alıyor. Türkiye banka kullanım oranının en yüksek olduğu ülkelerden birisi.

banka-kaar.webp

Bankaların verdikleri kredilerle yatırım yapan insanlar son yıllarda Türkiye'de büyük borçların altına girdi. Faizin zirveyi gördüğü Türkiye'de bankalara mecbur kalanlar borçlanmaya devam ediyor. Banka sayısı çok olsa bile son zamanlarda yeni bankalar kuruluyor çünkü bankacılık sektörünün kazancı zirveyi gördü.

banka-vezne.jpg

Öyle ki Türkiye'de en büyük kazancı elde eden kuruluşlar listesinde göz attığımızda ilk 10'da en az 5 banka oluyor. Bu da üretim yapmadığı halde yüksek kazanç elde eden bankaların varlığını kanıtlıyor.

bankalar.jpg

Son olarak geçtiğimiz yıl ekim ayında bir banka kurulmuştu. Bahsi geçen bankanın ismi Q Yatırım Bankası A,Ş, Bu bankaya ilişkin bir karar bu gece Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Q Yatırım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verdi.

Q Yatırım Bankası'nın 500 milyon TL sermayeyle kurulmuş olması dikkat çekti.

Bankanın hisse dağılımı ise şu şekilde:

adsiz-007.jpg

Bankanın kurucusu Ali Ercan. Söz konusu isim dışındaki ortak firmalar ise çok tanınıyor. Ali Ercan'ın Konya doğumlu olması dikkatlerden kaçmadı. Bankanın kuruluş adresi ise İzmir oldu.

ali-ercan-konya.webp

Ali Ercan, 6 Şubat 1986 tarihinde Konya’da doğmuş. Yeni kuruyan Q Yatırım Bankası'nın kısa süre sonra Türkiye genelinde faaliyete başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum