Konya'da dev hazine arazileriyle ilgili karar verildi! Fiyatlar çok uygun

Konya'da dev hazine arazileriyle ilgili karar verildi! Fiyatlar çok uygun

Konya ve Türkiye genelinde hazineye ait arazilerin bir kısmı ya satılıyor ya da kiraya veriliyor. Son olarak Konya'da hazineye ait 41 tarım arazisiyle ilgili karar açıklandı. Fiyatların çok uygun olması dikkat çekti.

Türkiye genelinde son yıllarda hazineye ait binlerce arsa ve tarla satışa sunuldu. Söz konusu satışlara vatandaş tepki gösterdi. Bütçeye destek maksadıyla yapılan bu satışların durdurulması gerektiği söyleniyor. Konya'da yabancılara satılan arsa ve tarla sayısı her geçen yıl artıyor.

konya-tarla-4.jpg

YABANCIYA EN ÇOK SATIŞ YAPILAN İLLERDEN BİRİSİ KONYA

Türkiye ortalamasına göre en çok yabancıyla gayrimenkul satışı yapılan illerden birisi Konya. Zaman zaman gündeme gelen hazine arazilerinin satışıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son olarak Konya'da yer alan 41 tane tarımsal amaçlı hazine arazisiyle ilgili karar verildi.

tarim-arazisi-konya.webp

ÇUMRA'DA YER ALAN 41 TARLA İÇİN KARAR VERİLDİ

Çumra Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından ihale ilanının duyurusu yapıldı. İlanda yer alan bilgilere göre Çumra ilçesinde yer alan 41 hazine arazisi ihaleyle kiraya verilecek. Söz konusu kiralamanın 5 yıl süreliğine gerçekleştirileceği bilgisi yer aldı. Çumra'nın İçeriçumra, Güvercinlik, Adakale, Karkın ve Dinek mahallelerinde yer alan arazilerin büyüklükleri değişiklik gösteriyor.

tarla.webp

YILLIK 1500 LİRAYA KİRALIK TARLA VAR

En küçük tarlanın 1500 metrekare olduğu ilanda yıllık kira fiyatı ise 1500 lira olarak belirtildi. İhale ilanında yer alan en büyük tarla ise Dinek mahallesinde yer alıyor ve tam 685 bin metrekare. Bahsi geçen bu dev tarla için yıllık kira bedeli 1 milyon 27 bin lira olarak duyuruldu. İhalenin sonucunda en yüksek teklifi verenler tarlaları kiralamaya hak kazanacak.

ÇUMRA'DA KİRAYA VERİLECEK TARLALARIN LİSTESİ:

ekran-goruntusu-2024-01-27-141731.png

ekran-goruntusu-2024-01-27-141751.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum